ARC

Papp Szabi: Nem vagyok az az ember, akit zaklatnak az újságírók

Papp Szabi: Nem vagyok az az ember, akit zaklatnak az újságírók

2018. április 8., vasárnap
Papp Szabi: Nem vagyok az az ember, akit zaklatnak az újságírók

A péntek esti Supernem koncert után elkaptuk pár kérdés erejéig, gyakorlatilag zaklattuk egy picit, a zenekar frontemberét Papp Szabolcsot. A rockerségről, a családi életéről, és a kettő összeegyeztetéséről beszéltünk vele.

A Supernem 4 év után idén jelentkezett új albummal, ami a Weekend címet kapta, ami egyben egy szám is az albumról. Az említett dalban Szabi ezt énekli:

„Aki a ritmust húzza fel, szikra az éjszakához Vad villanykörte fák alatt a színpadokon félistenek és mutatványosok”.

Kíváncsiak is lettünk rá, hogy ők most félisteneknek vagy mutatványosnak gondolják magukat, ám odáig eljutni, hogy ezt megkérdezzük tőlük, nem volt egyszerű. Ugyanis Szabi senkit sem hajt el, aki dumálni, vagy szelfizni szeretne vele.

- Szóval ti félistenek, vagy mutatványosok vagytok?

Van aki félisteneknek hisz minket, van aki pedig mutatványosnak. Igazából magunkat inkább mutatványosnak gondoljuk, mert ha tudnánk tüzet hányni, akkor valószínűleg az is lenne a színpadon. Ez az egész egy mutatvány.

- Mit csináltatok az elmúlt 4 évben?

Ezt a lemezt. Mi 3-4 év alatt adunk ki egy lemezt. Ez nem feltétlenül azt jelenti, hogy megfontoltak vagyunk. Akut szórakozók vagyunk. mikor elkészülünk egy lemezzel, mi annak élvezzük egy ideig a gyümölcsét 2-3 évig, ahelyett, hogy belefognánk egy másikba. Lehet ez linkség, de nekünk ez így jött be. Egy eléggé foglalkoztatott zenekar vagyunk, abból a szempontból, hogy szinte egyfolytában játszunk. Az elmúlt pár évben már húztunk egy vonalat. A tavalyi és az az előtti őszi klub szezont már kihagytuk, mert már elég volt a zajból.

- Ha már zajról beszélünk, akkor te két gyerekes apukaként, hogyan éled meg ezt a rock ’n’ roll életet?

A két világ közötti kilengés nagyon megterhel. Szórakozásban árnyéka vagyok önmagamnak, de nem azért mert már nincs hozzá kedven. Amikor az ember apa lesz átértékelődnek a dolgok. Egyébként egy csodálatos családi életünk van.

- Ezt a családi életet távol is tartjátok a celebvilágtól?

Igen. Mondjuk a Pimasz úr ott alszikban szerepeltünk, de az volt az első, hogy megkérdeztem a feleségem, hogy ezt ő is akarja-e, mert ha nem, azonnal vissza is utasítom. Azt egyébként azért vállaltam el, mert Gergővel már 20 éve barátok vagyunk. Én nem vagyok az az ember, aki azért hajt, hogy kamera elé, vagy címlapra kerüljön. Ez szerintem a korral jár. Eljutottam oda, hogy egy kis részét az életünknek, ha kíváncsi rá az ország, van kedvem feltárni, de nem fotóztatom a gyermekeimet. Mondjuk nem is vagyok az az ember, akit zaklatnak az újságírók.

- Hát akkor bocs, hogy én, mint újságíró zaklattalak!

Micsoda?! Te újságíró vagy?

Elő is jött Szabi humora, a megjátszott meglepődésén és menekülésén mind jót röhögtünk.

- Visszatérve az albumra. Miért pont Weekend lett a címe?

Én nagyon szeretem a hosszú albumcímeket, mint a Tudományos fantasztikus pop, arról is volt szó, hogy az lesz az album címe, hogy félistenek és mutatványosok, de a weekend, egy univerzális szó, magyarul is mondjuk, hogy elmegyünk weekendezni, és így ez egy hangulatot jelent. A weekendről mindenki jó gondolatok jutnak az eszébe, kivéve, ha medvetámadás áldozatává válnak. A koncentről

ITT mutatunk rengeteg fotót

!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.