Hírzóna

Öt évre ítéltek egy rendőrökre támadó afgán férfit Szegeden

Öt évre ítéltek egy rendőrökre támadó afgán férfit Szegeden

2018. április 3., kedd
Öt évre ítéltek egy rendőrökre támadó afgán férfit Szegeden

Jogerősen öt év fegyházbüntetéssel sújtott kedden a Szegedi Törvényszék egy afgán férfit, aki rendőrökre támadt 2016 nyarán.

A vádlottat fegyveresen elkövetett hivatalos személy elleni erőszak és lőfegyverrel visszaélés bűntettében mondta ki bűnösnek a bíróság. Az afgán férfi négyéves ausztriai tartózkodás után 2016-ban úgy döntött, hazatér szülőföldjére, az ehhez szükséges hivatalos ügyintézést nem várta ki, illegálisan útnak indult, a magyar hatóságok pedig elfogták.

A rendőrök 2016. augusztus 26-án szállították át a vádlottat a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal szegedi épületébe. Az idegenrendészeti eljárással kapcsolatos ügyintézés elhúzódása miatt a férfi egyre agresszívabbá vált, majd megszerezte az őt lefogni próbáló rendőr fegyverét. A pisztolyt két kézzel fogva mellkasához húzta úgy, hogy annak csöve előre nézett. A rendőrök együttes erővel a földre vitték a vádlottat, a fegyver visszaszerzése érdekében dulakodni kezdtek a vádlottal, aki eközben megharapta az egyik rendőr ujját. Végül a rendőröknek sikerült lefogniuk a férfit.

A vádlott arra hivatkozott, öngyilkosságot akart elkövetni a pisztollyal, az őt megvizsgáló szakértők szerint azonban ezzel kapcsolatban ellentmondásokba keveredett. Megállapították, a férfi pszichiátriai problémákkal küzd, de ennek szintje nem éri el a beszámítást korlátozó szintet. A törvényszék döntésével helybenhagyta az első fokon eljáró Szegedi Járásbíróság ítéletének a büntetési tételre vonatkozó részét.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.