Szórakozás

Ő az Eötvös cirkusz legnagyobb sztárja - riport a vadállatok mellől

Ő az Eötvös cirkusz legnagyobb sztárja - riport a vadállatok mellől

2018. április 14., szombat
Ő az Eötvös cirkusz legnagyobb sztárja - riport a vadállatok mellől

A Szegeden állomásozó Eötvös Cirkuszban jártunk. Mikor azt hittük felnőttként nem izgi a cirkusz, elefántméretűt tévedtünk.

A cirkuszra gondolva szakállas nők, béna, vagy rémisztő bohócok és megkínzott állatok jutnak eszünkbe, illetve olyan műsorszámok, amikről úgy véljük, csak egy gyermeket tudnak elkápráztatni. A valóság ezzel szemben viszont az, hogy ezek leginkább csak azoknak a filmeknek köszönhető, amik a cirkuszi függönyök mögötti, egyébként elég átlagos életet színezték ki horrorisztikus elemekkel.

Az Eötvös Cirkuszban nincsenek sem rémek, sem szakállas nők, vagy ijesztő bohócok, mondjuk ez utóbbi lehet annak köszönhető, hogy az emberek emlékében még élénken élé Stephen King gyerekzabáló bohóc-szörnye.

Helyettük cuki kiskutyákat, lélegzetelállító légtornász mutatványokat, hatalmas és picit félelmetes vadállatokat, és olyan humoros fellépéseket láthatunk amiken tényleg őszintén tudunk nevetni.

Ha leszámoljuk a szünetet és porondépítést nagyjából két óráig tart a műsor, és bár tény, hogy vannak unalmasabb részei, mint a tevék körbe-körbe futtatása, de még azt is feldobják egy kis Metallicával. Mikor pedig azt mondom, hogy az artisták mutatványai lélegzetelállítók, nem viccelek. A légszalag tánc szexi, de nem megbotránkoztató módon, a társulat legfiatalabb tagjainak mutatványa pedig tüneményes. Az 5 és 6 éves kislányok olyan mozdulatokkal kápráztatnak el minket, amire még mi is képtelenek lennénk.

Az egész estés produkció fő attrakciójáról, csak annyit árulnék el, hogy a címe nem véletlenül Halálkerék, mert nem szeretném senkinek sem elrontani azt az élményt, amit az Eötvös Cirkusz adhat.

Ezek mellett muszáj még arról is pár szót írnom, hogy azokban a műsorszámokban, amikben az állatok voltak a főszereplők, leginkább csak sajnálatot tudtam érezni némi szomorúság mellett, mert fájó úgy látni az állatvilág legtekintélyesebb példányait, hogy jutalomfalatokért a közönséget szórakoztatják, de a cirkuszigazgatóval folytatott beszélgetésünkből, amit a következő heti Déli Szóban olvashatnak majd a Hét embere rovatunkban, kiderül, hogy ezek az érzések csalókák.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.