Írjon nekünk

Szórakozás

Ő az Eötvös cirkusz legnagyobb sztárja – riport a vadállatok mellől

/var/www/szegedma.hu/web/stab/reichenberger rajmund.jpg

Megjelent:

A Szegeden állomásozó Eötvös Cirkuszban jártunk. Mikor azt hittük felnőttként nem izgi a cirkusz, elefántméretűt tévedtünk.

A cirkuszra gondolva szakállas nők, béna, vagy rémisztő bohócok és megkínzott állatok jutnak eszünkbe, illetve olyan műsorszámok, amikről úgy véljük, csak egy gyermeket tudnak elkápráztatni. A valóság ezzel szemben viszont az, hogy ezek leginkább csak azoknak a filmeknek köszönhető, amik a cirkuszi függönyök mögötti, egyébként elég átlagos életet színezték ki horrorisztikus elemekkel.

Az Eötvös Cirkuszban nincsenek sem rémek, sem szakállas nők, vagy ijesztő bohócok, mondjuk ez utóbbi lehet annak köszönhető, hogy az emberek emlékében még élénken élé Stephen King gyerekzabáló bohóc-szörnye.

Helyettük cuki kiskutyákat, lélegzetelállító légtornász mutatványokat, hatalmas és picit félelmetes vadállatokat, és olyan humoros fellépéseket láthatunk amiken tényleg őszintén tudunk nevetni.

Ha leszámoljuk a szünetet és porondépítést nagyjából két óráig tart a műsor, és bár tény, hogy vannak unalmasabb részei, mint a tevék körbe-körbe futtatása, de még azt is feldobják egy kis Metallicával.

Mikor pedig azt mondom, hogy az artisták mutatványai lélegzetelállítók, nem viccelek. A légszalag tánc szexi, de nem megbotránkoztató módon, a társulat legfiatalabb tagjainak mutatványa pedig tüneményes. Az 5 és 6 éves kislányok olyan mozdulatokkal kápráztatnak el minket, amire még mi is képtelenek lennénk.

Az egész estés produkció fő attrakciójáról, csak annyit árulnék el, hogy a címe nem véletlenül Halálkerék, mert nem szeretném senkinek sem elrontani azt az élményt, amit az Eötvös Cirkusz adhat.

Ezek mellett muszáj még arról is pár szót írnom, hogy azokban a műsorszámokban, amikben az állatok voltak a főszereplők, leginkább csak sajnálatot tudtam érezni némi szomorúság mellett, mert fájó úgy látni az állatvilág legtekintélyesebb példányait, hogy jutalomfalatokért a közönséget szórakoztatják, de a cirkuszigazgatóval folytatott beszélgetésünkből, amit a következő heti Déli Szóban olvashatnak majd a Hét embere rovatunkban, kiderül, hogy ezek az érzések csalókák.

Kommentek

Közélet

8.6 milliárd forint az idei Sziget fesztivál költségvetése – Lana Del Rey és Kygo a húzónevek

/var/www/szegedma.hu/web/stab/reichenberger rajmund.jpg

Megjelent:

Idén a korábbinál több nemzetközi sztár ad koncertet a Sziget fesztiválon, miután a befektetőkkel közösen 12 százalékkal 8,6 milliárd forintra tudták növelni a költségvetést, és csak a nagyszínpados fellépőkre egymilliárddal többet költhetnek – mondta Kádár Tamás főszervező. Kommentek

Tovább olvasom

Szórakozás

Így feszít a szexi Barbara egy titkos zsombói wellness házban

/var/www/szegedma.hu/web/stab/reichenberger rajmund.jpg

Megjelent:

Berta Barbara egy igazán izgalmas szegedi szépség. A napokban Zsombón egy nagyközönség előtt még zárva tartó wellness házban dobta le a textilt. Kommentek

Tovább olvasom

Egészség

Igor, a szibériai tigris 3 hónapig lábadozik a műtét után

/var/www/szegedma.hu/web/stab/reichenberger rajmund.jpg

Megjelent:

Igor, a Szegedi Vadaspark szibériai tigrise, a világon az első szibériai tigris, akit Lipogems sajátsejtes eljárással kezeltek. Kommentek

Tovább olvasom

Aktuál