Minél jobban bánnak a rúddal, annál kevesebb a ruha

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Jótékonysági sportnapot tartottak a Rúdbarlang rúdtánc stúdióban szombat délután. Nehézné Szél Gabriella, a stúdió oktatója osztotta meg tapasztalatait a rúdfitnessről. A sportág hamarosan olimpiai számmá léphet elő.

– Szegeden még nem, viszont Pesten egyre inkább jellemző, hogy férfiak is űzik ezt a sportot – mesélte az oktató. – Hozzánk is jöhetnek férfiak – közölte. A karitatív programon a Gyermekláncfű Anyaotthon Alapítvány részére gyűjtöttek adományokat. A szervezet krízis helyzetben élő családokat, gyermeküket nevelő anyákat támogat.

A sportághoz tartozó ruházat egy rövidnadrágból áll, és eleinte egy sima topból.

– Minél tovább haladunk a szintrendszerben, annál lejjebb vetkőzünk, hiszen a bőrünkkel kapaszkodunk és ilyenkor az oldalunkkal, combunkkal kiégetjük az érzőidegeinket – fogalmazott Gabriella. A kezdeteknél nem fontos a hajlékonyság, csak későbbi szinteken válik lényegessé. – Hiába erős valaki, ha a rúdon aztán nem éri el a lábát. Néhány gyakorlatnál ez eléggé bajos, ezért szoktunk külön nyújtani is – tette hozzá.

Az oktató kitért arra is, hogy jelenleg a karika számít népszerűbb eszköznek. – Hasonló a rúdhoz, de azt ruhában szoktuk csinálni, mert az viszi a bőrt rendesen – magyarázta.

– Még mindig vannak előítéletek – ismerte el Gabriella, amikor a rúdtánc és a rúdfitness közötti különbségekről beszélt. – Szerencsére kezd felkapottabb lenni a rúdfitness. A versenyszámoknak is meghatározott elemei vannak, azt is szabályozzák, hogy mennyire lehet kivágott a ruha – részletezte az oktató.

Előző sztori

Kétgólos előnyről bukta a feljutást a magyar válogatott a britek ellen

Következő sztori

Brutális a hőség Szegeden és környékén