Sport

Minél jobban bánnak a rúddal, annál kevesebb a ruha

Minél jobban bánnak a rúddal, annál kevesebb a ruha

2018. április 29., vasárnap
Minél jobban bánnak a rúddal, annál kevesebb a ruha

Jótékonysági sportnapot tartottak a Rúdbarlang rúdtánc stúdióban szombat délután. Nehézné Szél Gabriella, a stúdió oktatója osztotta meg tapasztalatait a rúdfitnessről. A sportág hamarosan olimpiai számmá léphet elő.

– Szegeden még nem, viszont Pesten egyre inkább jellemző, hogy férfiak is űzik ezt a sportot– mesélte az oktató.– Hozzánk is jöhetnek férfiak– közölte. A karitatív programon a Gyermekláncfű Anyaotthon Alapítvány részére gyűjtöttek adományokat. A szervezet krízis helyzetben élő családokat, gyermeküket nevelő anyákat támogat.

A sportághoz tartozó ruházat egy rövidnadrágból áll, és eleinte egy sima topból. – Minél tovább haladunk a szintrendszerben, annál lejjebb vetkőzünk, hiszen a bőrünkkel kapaszkodunk és ilyenkor az oldalunkkal, combunkkal kiégetjük az érzőidegeinket– fogalmazott Gabriella. A kezdeteknél nem fontos a hajlékonyság, csak későbbi szinteken válik lényegessé.– Hiába erős valaki, ha a rúdon aztán nem éri el a lábát. Néhány gyakorlatnál ez eléggé bajos, ezért szoktunk külön nyújtani is– tette hozzá. Az oktató kitért arra is, hogy jelenleg a karika számít népszerűbb eszköznek.– Hasonló a rúdhoz, de azt ruhában szoktuk csinálni, mert az viszi a bőrt rendesen– magyarázta.

– Még mindig vannak előítéletek– ismerte el Gabriella, amikor a rúdtánc és a rúdfitness közötti különbségekről beszélt.– Szerencsére kezd felkapottabb lenni a rúdfitness. A versenyszámoknak is meghatározott elemei vannak, azt is szabályozzák, hogy mennyire lehet kivágott a ruha– részletezte az oktató.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.