Sport

Letették a Szegedi Ifjúsági Centrum alapkövét

Letették a Szegedi Ifjúsági Centrum alapkövét

2018. április 9., hétfő
Letették a Szegedi Ifjúsági Centrum alapkövét

Az új labdarúgó stadiont is magában foglaló komplexum várhatóan jövő februárra készül el.

A ceremónia Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök beszédével kezdődött, aki beavatta a jelenlévőket többek között abba, hogy miért az egykori Napfény kemping helyén épül az új létesítmény. „

3-4 évvel ezelőtt nyílt először lehetőség arra, hogy stadion építsünk Szegeden. Először a Felső Tisza-parti Stadionra kaptunk engedélyt, de akkor nem egyezett az elképzelésünk az önkormányzattal, ezért úgy döntöttünk, hogy nem ott, hanem egy önálló, saját területen építjük meg a komplexumot. Azért az egykori Napfény kempingre esett a választásunk, mert egy ekkora létesítmény csak ezen a helyen fér el a városban.”

– fogalmazott Kiss-Rigó, aki hozzátette, hogy a komplexum magában foglal majd egy szállodát is, amit ugyan külön nem akartak építeni, de mivel a telekhez tartozik egy lerobbant szálloda épület, így azt felújítják és egy 45 szobából és 90 férőhelyből álló sportszálló lesz majd belőle.

Az UEFA 4 csillagos labdarúgó stadion 8 ezer fő befogadására lesz alkalmas, és várhatóan jövő februárra készül el, az átadását pedig 2019 tavaszára tervezik.

Érdekesség, hogy a stadion magába foglal majd egy kápolnát is.

Csányi Sándor és Kiss-Rigó László a Szegedi Ifjúsági Centrum alapkőletételén. (fotó: Kovács Ferenc)

Az ünnepélyes alapkőletételen jelen volt Csányi Sándor - az MLSZ elnöke – is, aki szerint világszínvonalú létesítmény lesz a Szegedi Ifjúsági Centrum.

„Ez mindenképpen egy világszínvonalú megoldás lesz, hiszen maga a stadion is, és a mellette lévő három edzőpálya is mind fűthető lesz, így télen is alkalmasak lesznek majd a futballra.”

dicsérte Csányi a beruházást, majd hozzátette, azt kívánja, hogy a Szegeden a foci kapaszkodjon fel a kézilabda szintjére. Az esemény zárásaként Kiss-Rigó és Csányi közösen elhelyeztek egy időkapszulát a létesítmény alapköve alá.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.