Sport

Kopunovic: A kemény munka meghozza gyümölcsét

Kopunovic: A kemény munka meghozza gyümölcsét

2018. április 6., péntek
Kopunovic: A kemény munka meghozza gyümölcsét

Fontos győzelmet aratott múlt vasárnap a Szeged 2011- Grosics Akadémia, hiszen a Soroksár elleni 2-0-ás sikerével ellépett a kiesőzónából a kék-fekete csapat.

„Az első tavaszi fordulóban 14 nyeretlen meccs után sikerült legyőznünk a Vácot lehengerlő játékkal 3-0-ra. Azt hittem, hogy megindulunk majd felfelé, de rögtön jött két zakó és egyből a kieső helyen találtuk magunkat.” – mondta Goran Kopunovic, aki óva inti játékosait az elbizakodástól az újabb győzelem után.

„Nem bízzuk el magunkat a Soroksár elleni siker után. Nem szeretem, ha túlzott eufória uralkodik a csapaton, mert az könnyen visszaüthet. Szerénynek kell maradni, és csak a következő feladatra szabad koncentrálni.”

– tette hozzá. A Szeged-Grosics edzője elárulta: annak ellenére, hogy nem sok sikerélmény jutott a kék-feketéknek az elmúlt időszakban, a csapat önbizalma rendben van. „Hétről hétre kemény edzésmunkát végeznek a srácok és ennek előbb utóbb meg kell, hogy legyen a gyümölcse. Nyilván fájó volt a Budafok elleni vereség, amikor az ellenfél a semmiből lőtt két gólt a végén, mi pedig végig támadtuk az egész mérkőzést és nem tudtunk betalálni. Viszont az utolsó két meccsünkön négy pontot szereztünk, és ebből lehet erőt meríteni. Ilyen a foci egyszer fent vagy egyszer pedig lent.” – mondta Kopunovic A csapat a kiesés elkerüléséért küzd. A játékosok többsége fiatal, sokan először játszanak ilyen nyomás alatt, ez a napi edzések mellett más feladatot is ad a szakmai stábnak. Mentálisan is folyamatosan erősíteni kell a fiúkat. „Sajnos ez egy ilyen szakma.

Nem csak akkor kell tudni jól futballozni, amikor nyugodt körülmények vannak, hanem akkor is, amikor komoly tét nyomja a srácok vállát. Nyilván sokan még nem voltak ilyen helyzetben, de még ebben a korban kell nekik megtapasztalni ezt a fajta nyomást, hogy a későbbiekben jól tudják majd mentálisan kezelni az ilyen helyzeteket is.

Én mindig kitartok a játékosaim mellett, és belőlem erőt meríthetnek a legnehezebb pillanatokban is.” –nyilatkozta a szerb tréner. Bár a Szeged-Grosics jelen helyzetében minden meccs fontos, vannak olyan ellenfelek, akik ellen elengedhetetlen a siker. A következő fordulóban, a tabella 12. helyén álló, hullámvölgyben lévő Kazincbarcikához látogatnak a szegediek. Fontos lenne egy újabb önbizalom növelő siker, ami újabb lépés lenne a bennmaradás felé.

A bajnokság állása:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.