Szórakozás

Két vadonatúj számmal jelentkezik az ABBA együttes

Két vadonatúj számmal jelentkezik az ABBA együttes

2018. április 27., péntek
Két vadonatúj számmal jelentkezik az ABBA együttes

Az ABBA együttes két vadonatúj számmal jelentkezik több mint három évtizeddel az után, hogy tagjai utoljára vonultak be együtt lemezfelvételre egy stúdióba.

"Nem várt következménye lett annak a döntésnek, hogy összehozunk egy ABBA avatár turnét. Mind a négyen úgy éreztük, hogy 35 év után jó mulatság lesz újra összefogni és stúdióba vonulni" - fogalmaztak pénteken kiadott közös közleményükben. A két szám közül az egyik címe I Still Have Faith In You (Még mindig hiszek benned), a dalt decemberben sugározza majd a BBC brit és az NBC amerikai televízió egy showműsorban, amelyben az ABBA tagjainak digitális avatárjai adják majd elő - írja a BBC News.

Újabb közös munkájukról az ABBA tagjai azt írták, "onnan kezdtük el, ahol abbahagytuk: olyan volt az egész, mintha megállt volna az idő, és csak egy rövid szünetre váltak külön útjaink". Goral Hanser, az ABBA szóvivője az új dalokról közölte: "hangzásuk a megszokott lesz, de modern is". "A stúdiómunka olyan volt, mint a régi időkben" - mondta az Aftonbladet svéd napilapnak nyilatkozva.

Hanser hangsúlyozta, az együttes nem fog élőben fellépni, csupán hologramok lesznek a jövőbeni ABBA avatár turnén. "Nem várható el tőlük, hogy újra összeálljanak a színpadon. Nem fogják megtenni" - tette hozzá. Az ABBA 1972-ben alakult, az Agnetha Fältskog, Anni-Frid Lyngstad, Björn Ulvaeus és Benny Andersson alkotta svéd csapat 1974-ben vívta ki magának a nemzetközi hírnevet, miután Waterloo című számukkal megnyerték az Eurovíziós Dalfesztivált. 1982-ben váltak szét útjaik, utoljára 1986-ban álltak együtt színpadon. Az elmúlt évtizedekben 400 millió példányban keltek el albumaik.

Az elmúlt évtizedekben ellenálltak minden felhívásnak az újabb közös zenélésre, 2000-ben például állítólag egymilliárd dolláros ajánlatot kaptak egy turnéra. 2013-ban Agnetha Faltskog egy BBC-interjúban arról beszélt, hogy a múltban ő volt az, aki ki akart válni az együttesből. "Rég volt, öregszünk, éljük a magunk különböző életét" - magyarázta.

Az új dalokról szóló bejelentés bombahír a rajongóknak, akiket idén elkényeztet a londoni South Bank kulturális központban rendezett kiállítás a svéd együttes karrierjéről, miközben Bjorn Ulvaeus és Benny Andersson Tim Rice-szal közösen írt Chess (Sakk) című musicaljét is felújítják Londonban. A Mamma Mia című film folytatását Amanda Seyfried, Lily James és Cher főszereplésével július 20-án mutatják be a mozik. (forrás: MTI, borítókép: daily express)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.