Szórakozás

Itt az eddigi legszórakoztatóbb kalandjáték szeged szívében

Itt az eddigi legszórakoztatóbb kalandjáték szeged szívében

2018. április 24., kedd
Itt az eddigi legszórakoztatóbb kalandjáték szeged szívében

Az Urbango egy olyan városi kalandtúra, melynek során azt az arcát láthatjuk városunknak, amellyel még a régóta itt élők sem biztos, hogy találkoztak.

Honlapjukon a következőképp definiálják a játékot: „Egy emailben megkapott titkos cím arról, hogy hol kezdődik a játék. Egy csomag, ami kincskereső felszereléseket rejt. Egy csapat, aki nem tudja, mi vár rá. Nyomok, amelyek Szeged belvárosán vezetnek keresztül. Összeesküvők és jóakarók, akik benne vannak a rejtélyben. Egy városnéző túrának álcázott küldetés, aminek a végpontja ismeretlen. Szabadulószobák izgalmával fűszerezett, fordulatokban gazdag városi játék, ahol a résztvevők nem tudják előre, hogy ki vagy mi segíti őket hozzá a következő állomás megoldásához. Különleges szabadtéri programra vágysz a családoddal, barátaiddal vagy a munkatársaiddal? Akkor ne habozz, szabadulj rá Szegedre!” Hogy tényleg így van-e? Mi rászabadultunk.

Egy szóban összefoglalva elég lenne annyit írni: zseniális. Ha van program szegeden, amit tényleg bárkinek meleg szívvel ajánlunk, akkor az az Urbango. Családoknak, baráti társaságoknak, céges csapatoknak, mindenkinek. Olyan kikapcsolódási lehetőséget nyújt az ötlet, ami ötvözi a szabadulószobák izgalmát és a gyermekkorunkban legnagyobb álmunknak tűnő kincskereső feladatokat, méghozzá úgy, hogy semmiféle időbeni kötöttség miatt nem kell aggódnunk. A játék nagyjából 2,5 – 3,5 óra alatt teljesíthető, de akár megállhatunk közben ebédelni, fagyizni, mozizni, gyakorlatilag bármilyen más programmal összeköthetjük.

A feladványok ötlete és kivitelezése meglepően kreatív, és olyan dolgokkal találkozhatunk a belvárosban, amelyek mellett minden nap elsétálhatunk, de a legkevésbé sem gondolnánk milyen funkciója lehet a játék során.

Szegeden jelenleg egy útvonalon tudunk játszani, azonban remélhetőleg hamarosan bővül a repertoár. Az útvonal nagyon okosan van úgy kitalálva, hogy szeged nevezetes pontjain mindenképp megforduljunk, és a városnak az egyik legszebb arcát láthassuk. Amellett, hogy talán a szegeden élőknek egy kicsit könnyebb lehet a játék, minden úgy lett megoldva, hogy turistaként sem lehetetlen a feladatok megoldása.

Ami szintén dicséretet érdemel, hogy gyakorlatilag bármit felhasználhatunk a játékhoz, ha pedig netán elakadna a csapat, telefonon vagy sms-ben is lehet segítséget kérni, ahol szintén rejtélyes üzenetek terelhetnek a jó megoldás irányába. Nem árt természetesen, ha van a csapatnál legalább egy jól feltöltött telefon, de ezen kívül a kiindulóponton kapott csomagban sok minden más apróság is a segítségünkre lehet.

Honlapjukon egyébként a gyakran ismételt kérdések közt szerepel, hogy vonaljegyre lesz e szükség, azonban a választ mi is alátámaszthatjuk, egy olyan gyalogtúráról van szó, amely még a legkisebbek számára is teljesíthető, viszont mégis egy kellemesen fárasztó túrát tehetünk a rengeteg izgalom közben a belvárosban, ráadásul a végén nem marad el a jutalom sem. ;-) Alapvetően a játékot minimum 3 fős csapatoknak ajánlják, és egészen 8 főig egy játék ára 12.000 forint, ami – látva a játékot – határozottan ki merjük jelenteni, elképesztően korrekt összeg. 8 fő feletti jelentkezést is tudnak fogadni, itt azonban már egyedi ajánlatot tesznek a játékosoknak, amely rendkívül jó lehetőség lehet például csapatépítő tréningek szervezésére. Ha tehát bárki szeretne egy jót sétálni a családjával, barátaival, munkatársaival, közben szeretnének rengeteg élménnyel gazdagodni, és nem félnek a kihívásoktól, izgalmaktól sem, érdemes rászabadulni a napfény városára.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.