Közélet

Ismét nekimentek Márki-Zay Péternek

Ismét nekimentek Márki-Zay Péternek

2018. április 18., szerda
Ismét nekimentek Márki-Zay Péternek

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) és a hódmezővásárhelyi kórház főigazgatója is arra kéri az alföldi város független polgármesterét, Márki-Zay Pétert, hogy hagyja abba a felesleges hangulatkeltést, nyilatkozataival ne ártson többet az egészségügyi intézmények.

Németh László és Kallai Árpád közös közleménye szerint a polgármester nyilatkozatai súlyosan megsértették a kórház jó hírnevét és az intézmény dolgozóinak becsületét. A kórház emiatt pert indított a politikus ellen. A polgármester egészségügyi fórumot hirdetett meg szerda estére, amelyre meghívta az ÁEEK vezetőjét és a kórház főigazgatóját is. Németh László és Kallai Árpád azt írta: a rendezvény - az elmúlt hetek eseményei és a polgármester megkeresése alapján - az intézmény ellen irányuló gyűlöletkampány folytatása, ezért nem vesznek részt rajta.

A kórház orvosai, ápolói, szakdolgozói továbbra is a tudásuk legjavát nyújtva mindent megtesznek a betegekért. Folyamatosan tartanak lakossági konzultációkat és fórumokat, ahol lehetőség nyílik minden kérdés megbeszélésére. Az intézmény munkatársai mindig is a vásárhelyi és a térségben élő emberekért dolgoztak, akik előtt a főigazgató ajtaja folyamatosan nyitva áll - áll a közleményben.

Az egészségügyben és a kórházban nincs helye a politizálásnak, az egyéni politikai ambíciókat és célokat sem a kórház, sem az ÁEEK nem támogatja - írták. Márki-Zay Péter "alaptalan hangulatkeltése" továbbra is kockáztatja a páciens és orvos közötti bizalmi viszonyt, amely a biztonságos betegellátás alapját jelenti - fogalmaztak, és felszólították a polgármestert, hogy nyilvános bocsánatkéréssel kövesse meg az intézmény csaknem 570 dolgozóját.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.