Szórakozás

Hurrá, muflonok születtek a Vadasparkban

Hurrá, muflonok születtek a Vadasparkban

2018. április 26., csütörtök
Hurrá, muflonok születtek a Vadasparkban

A tavasz nem csak jó időt és sok látogatót, hanem még új állatokat is hozott a Szegedi Vadasparknak, az újszülött muflon bárányok képében, de rajtuk kívül is van még híre az állatkertnek.

Az utolsó tavaszi hónap minden tekintetben rendkívül mozgalmasnak ígérkezik. Rendezvények, programok sokasága várja a látogatókat, köztük a csoportosan érkező óvodásokat és iskolásokat is. A legjobban várt esemény egyértelműen a Vadaspark tradíciók szerint gyermeknapon ünnepelt születésnapja lesz május 27-én, amely során adjuk át a közönségünknek az ázsiai elefántok modern bemutatóját. Az, hogy az építkezés hogy halad, a látogatók is figyelemmel kísérhetik messziről, a leendő kifutó sarkától, ahonnan ellátni a távolba, az elefántok leendő házáig. A távolság nagy, de ezen nincs mit csodálni, hazánk legnagyobb területű elefántkifutója fog a házhoz csatlakozni.

Ez idő tájt nem csak a munka sokasodik, hanem az állatok is. Ahogy tavaly, idén is születtek kis muflonok.

Négy bárányt lehet megfigyelni a mormoták helyével szemben található erdei patás kifutóban. Arra a kérdésre, hogy a mormoták viszont pontosan hányan lettek, csak később tudunk választ adni. Az emuknál azonban felfedezhető a kiscsibe, bármilyen jól is álcázza csíkos mintázata. Ő nem anyját, hanem apját követi, hiszen ezen futómadaraknál a kakasok költik és nevelik fel a kicsiket. Rövidesen az is ki fog derülni, vajon a kenguruzsebeknek is vannak-e ifjú lakói. A fentiek alapján van bőven látni és felfedezni való a Vadasparkban május folyamán, szívesen látunk mindenkit a legszebb állatkerti hónapban! Forrás: zooszeged.hu / Fotó: Endrédi Lajos

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.