Egyetem

Hamarosan kezdődik az Egyetemi Tavasz

Hamarosan kezdődik az Egyetemi Tavasz

2018. április 9., hétfő
Hamarosan kezdődik az Egyetemi Tavasz

Az SZTE Egyetemi Tavasz programsorozata április 11. és május 18. között várja az érdeklődőket. Az öt hét alatt ötven helyszínen közel háromszáz program közül válogathat a közönség. A mindenki számára nyitott rendezvénysorozaton kulturális és sportesemények, kari napok, egyetemi színházi találkozó, gitárfesztivál, tematikus séták, tudománynépszerűsítő programok és konferenciák várják az érdeklődőket.

A már megszokott egyetemi helyszínek mellett – úgy, mint az SZTE központi épülete, a TIK kiállítási tere, a Füvészkert, kari épületek – városi helyszíneken is szerveznek programokat, többek között a Somogyi-könyvtárban, az IH Rendezvényközpontban, a Millenniumi Kávéházban, a Szent-Györgyi Albert Agórában, a Hungi Vigadóban és a Nyugi Kertben. A kulturális fesztivál hivatalos megnyitóját április 11-én tartják, de a programsorozat már három nappal korábban elkezdődik: a Költészet Napja alkalmából, április 9-én Egyetemi Vers- és Prózamondó Versenyt szerveznek. Idén is lesz Vers délben: hétköznaponként 12 óra 10 perckor egy egyetemi hallgató, oktató, dolgozó vagy egy szegedi lakos mondja el, olvassa fel, adja elő egyik kedvenc versét az SZTE Rektori Épület előtt, Szent-Györgyi Albert szobránál. Április 11-én, szerdán, Péter Lea egyetemi hallgató, a II. Nemzeti VERSeny első helyezettje mond verset. A teljes programsor

itt

olvasható.

(Forrás: szte.hu)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.