Gazdaság

Elkészült a megyei klímastratégia

Elkészült a megyei klímastratégia

2018. április 26., csütörtök
Elkészült a megyei klímastratégia

A Csongrád Megyei Önkormányzat 30 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert Csongrád megye klímastratégiájának elkészítésére.

A klímastratégiai dokumentum koncepciójában, módszerében és tartalmában segítheti a klímavédelmi törekvéseket, felhasználható javaslatokat tesz a klímaváltozáshoz való alkalmazkodás érvényesüléséhez. A projekt keretében létrejött a megyei éghajlatváltozási platform, melynek célja a klímaadaptációval kapcsolatos tervezési és tájékoztatási tevékenységek összehangolása, az elkészült megyei klímastratégia érvényesülésének elősegítése, együttműködés a Klímabarát Települések Szövetségével.

A dokumentumot a megyei önkormányzat megbízásából a Csongrád Megye Fejlesztéséért Nonprofit Kft. és a Szegedi Tudományegyetem dolgozta ki, és a Csongrád Megyei Közgyűlés a 62/2017. (XII. 8.) Kgy. határozattal egyeztetésre bocsátotta. Az éghajlatváltozás hatásai és a változásokkal szembeni sérülékenység Magyarország területén országrészenként is eltérőek, ezért térségenként eltérő eszközök szükségesek az alkalmazkodáshoz is. A Csongrád Megyei Éghajlatváltozási Platform azért alakult meg, hogy a Csongrád megyei illetőségű, de különböző tudomány- és szakterületen működő szervezeteket, a gazdasági élet szereplőit és a speciális igényű társadalmi csoportokat képviselő tagok konzultációs fórumaként részt vegyen a megyei szintű klímastratégia kialakításában és érvényesítésében. A platformüléseken túl számos workshop és szakmai nap került megrendezésre, illetve például az általános iskolai tanulók számára meghirdetett rajzpályázat mellett a Csongrád megye közoktatásban résztvevő, természettudományi szakterülettel vagy ezirányú érdeklődéssel rendelkező pedagógusai, általános- és középiskolai munkaközösségei számára is tartottak előadást. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg. A projektről bővebb információt a

http://www.csongrad-megye.hu/site/index.php/mindennapklimanap

oldalon olvashatnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.