Egyetem

Családbarát intézménnyé tennék a szegedi szülészeti klinikát

Családbarát intézménnyé tennék a szegedi szülészeti klinikát

2018. április 16., hétfő
Családbarát intézménnyé tennék a szegedi szülészeti klinikát

Milliárdos nagyságrendű beruházásra nyújtott be pályázatot a Szegedi Tudományegyetem. A nőgyógyászati klinikák korszerűsítése országos program, ennek részeként modernizálódhat a közel kilencvenéves épület - írja a delmagyar.hu.

A lap utal arra, hogy családbaráttá teszik a szülészeteket országszerte: az intézmények tízmilliárd forintos keretösszegért pályázhatnak. Összesen 78 szülészeti osztály működik jelenleg, a cél, hogy ezek a lehető legmegfelelőbbek legyenek az édesanya, az édesapa és az újszülött számára. A portál szerint a Szegedi Tudományegyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikája is pályázott felújítási összegre, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ térségi igazgatója pedig már fel is mérte az intézményt. – A császáros műtő mellett hat helyiség áll rendelkezésre a szülésekhez, amelyek közül három izolált, három pedig bokszos kialakítással van elválasztva – nyilatkozta a lapnak Németh Gábor tanszékvezető professzor, aki hozzátette, hogy azokhelyett egyágyas, családi szülőszobákat kellene létrehozni, ahol a rokonok számára is rendelkezésre állna szociális helyiség. Célszerű lenne lecserélni a szülőágyakat is kevésbé kórházi jellegű darabokra, és nagy szükség lenne a jelenleginél korszerűbb eszközökre is, amelybe beletartozik a szülőszobai újszülöttellátás modernizálása is.

(Forrás: delmagyar.hu)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.