Gasztro

Szegedi cég is érintett a csattanó maszlaggal szennyezett élelmiszerek ügyében

Szegedi cég is érintett a csattanó maszlaggal szennyezett élelmiszerek ügyében

2018. március 22., csütörtök
Szegedi cég is érintett a csattanó maszlaggal szennyezett élelmiszerek ügyében

Mérgező nyomnövénnyel, az úgynevezett csattanó maszlaggal szennyezett fűszerkömény tételeket vont ki a forgalomból a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) - közölte a hivatal csütörtökön a honlapján.

A Nébih szerint az ügyben egyelőre három vállalkozó érintett: a Szegeden található Chili Produkt Fűszerkereskedelmi Kft., a pécsi Markovics Antal egyéni vállalkozó, valamint az Aroma Trans Europe Kft. (Budapest/Tiszakécske). Kiemelték, hogy a hatóság a vállalkozások által forgalmazott egész fűszerkömények közül a 2018. július 31-i és a 2019. május 19-i lejárati idővel, az őrölt fűszerkömények közül pedig a 2019. augusztus 31-i lejárati idővel rendelkező tételeket vonta ki a forgalomból.

Az érintett tételek üzemekbe, vendéglátó egységekbe és háztartásokba egyaránt kerülhettek. A Nébih ezért felhívja a vásárlók (háztartások és vendéglátók) figyelmét, hogy a jelzett azonosító adatokkal rendelkező termékeket ne fogyasszák el, ne használják fel.

A csattanó maszlag fogyasztása azonnali panaszokat okozhat, példaként említették a pupillatágulást, látási problémákat, szájszárazságot, gyengeséget, kimerültséget, szomjúságot, illetve szédülést. A Nébih azt javasolja, hogy a tünetek jelentkezése esetén a fogyasztók azonnal forduljanak orvoshoz.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.