/

Pintér Sándor elítéltekkel építtetné a jövő börtöneit

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Pintér Sándor belügyminiszter talk-show tartott a Gál Ferenc Hittudományi Főiskolán. Bemutatta a belügyminisztérium feladatait a titkosszolgálatokról, pedig csak annyit mondhatott, hogy köszönik jól vannak.

A belügyminiszter kisbusszal gördült a Dóm térre, ahol Bartók Csaba és B. Nagy László fogadta Pintér Sándort. A Gál Ferenc Hittudományi Főiskola Klebensberg termében pedig telt ház várta a miniszter, aki nem klasszikus pulpitus mögüli előadást tartott, hanem a széksorok között sétálva szólt hallgatóihoz.

Laza talk-show tolt Pintér Sándor Fotó: Kocsi Alíz

Pintér Sándor meglepően szórakoztató stílusban mutatta be a belügyminisztérium működését az árvízi védekezés megszervezésétől a belső korrupció kiszűréséig. – Ha nincs ember a rendszerben, akkor nincs kinek a zsebébe csúsztatni a pénz – mondta a gyorshajtásokat is ellenőrző szuper traffipaxok működésével kapcsolatban. A büntetés végrehajtással kapcsolatosan pedig arról beszélt, hogy a zsúfoltság miatt börtönöket kell építeni Magyarországon és ő pedig annak a híve, hogy a börtönöket elítéltek építsék.

Pintér szerint, a börtönben lévő elítélteket be kell fogni az új börtönök építésénél. Fotó Kocsis Alíz                                                                     Aktuálpolitikai kérdések kapcsán természetesen a bevándorlás kérdése is szóba került. Pintér szerint a magyar gazdaság és a magyar közélet sem tud elviselni és kezelni egy, a 2015-öshöz hasonlító migráns áradatot, amikor 391 ezer bevándorló érkezett az országba – fogalmazott. Pintér hozzátette: ezért döntött úgy a kormány, hogy kerítést húz Magyarország határaira.

 

– A magyar válasz az illegális migrációra tehát az, hogy kerítést húzunk, és senkit sem engedünk ellenőrizetlenül az országba. Ez minden nemzetközi szerződésnek megfelel, hiszen aki valóban menedékkérő, az be tud jönni az országba Tompánál és Röszkénél– fogalmazott a belügyminiszter.

Pintér Sándor jó tanácsokkal látta el Bartók Csabát és B. Nagy Lászlót. Fotó: Kocsis Alíz

Pintér Sándor azt is elmondta, hogy a 2015-ös tömeggel érkezők 108 országból jöttek, pedig közel sincs ennyi helyen olyan, akár háborús helyzet, amely elől menekülni kellene. – Tehát egyértelmű, hogy jórészt a kalandorok keltek útra, aki szociális helyzetükkel voltak elégedetlenek. Ezért kell mindenkit leellenőrizni, akiről nem tudni, kicsoda – mondta a belügyminiszter.

Előző sztori

Karate: Egy arany, egy ezüst és egy bronz

Következő sztori

Eltűnt nőt keresnek a szegedi zsaruk