Iható, de sok helyen büdös a szegedi ivóvíz

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hasfájás, hasmenés, bőrszárazság, sebesedés, és fura szagok. Durva, de ezek a panaszok mind a szegedi ivóvíz minőségéről szólnak.

Jogosnak gondoljuk, hogy ha fizetünk egy szolgáltatásért, vagy áruért, akkor az a lehető legjobb legyen. Különösképp fennáll ez az elvárásunk a vízzel szemben, amiből a napi ajánlott bevitel minimum két liter.

A szegedi lakosok közül mégis sokan arra panaszkodnak, hogy az ivóvizünk gyakorlatilag fogyaszthatatlan, legalábbis felforralás nélkül. Ez pedig, mivel nem egy harmadik világbeli országban élünk, nem tűnik normálisnak. A csapvíz fogyasztása helyett sokan már inkább csak palackozott ásványvizet isznak, de a vízszámlánkban hónapról hónapra mégis megjelenik az ivóvíz díja.

Forrás: Facebook – Szegeden láttalak

A Szegedi Vízmű oldalán egyből olyan híreket olvashatunk, amik az ivóvíz minőségének javításáról, illetve a probléma okairól szólnak.

Arra, hogy miért termálvíz-szagú az ivóvizünk azt a választ találjuk, hogy tavaly márciusban kezdték el működtetni az ivóvíz telepeiken az új ivóvíz tisztítási technológiát, ami miatt a víz összetétele megváltozott a korábban megszokotthoz képest. Továbbá azt is írják, hogy ez a megváltozott víz könnyen leoldhatja a rendszer faláról a lerakódásokat, amik miatt sárgás, és rossz szagú lehet a víz.

A Szegedi Vízmű a fejlesztéseikről szóló hírekben egyértelműen kijelenti, hogy ettől az ivóvíz, fogyasztásra alkalmas, az egészségre nem ártalmas.

Az új tisztítótelep kapuit, a víz világnapja alkalmából, március 23-án, pénteken reggel 9 órakor az érdeklődők előtt még ki is nyitják. A nyílt napon mindenki tájékozódhat arról, hogyan és mivel tisztítják a vizet, ezzel a Szegedi Vízmű úgymond tiszta vizet önthet a pohárba.

Balaton Krisztina a Szegedi Vízmű kommunikációs vezetője, megosztotta velünk, hogy feléjük is sok panasz érkezik, de ezeknek a száma az utóbbi időben már csökkent. Bővebb tájékoztatást, hogy mivel és hogyan kezelik az ivóvizünket, az ígéretek szerint a víz világnapján rendezett nyílt napon fogunk majd kapni.

Amint friss információkhoz jutunk, azokat közöljük olvasóinkkal.

Előző sztori

Fa dőlt az utcára Szegeden

Következő sztori

Tajvani szurkolók segítették a Pick Szegedet