Hírzóna

Így alakul a Csongrád megyei határátkelők forgalma a hétvégén

Így alakul a Csongrád megyei határátkelők forgalma a hétvégén

2018. március 29., csütörtök
Így alakul a Csongrád megyei határátkelők forgalma a hétvégén

Az ORFK Kommunikációs Szolgálata tájékoztatása szerint március 29. és április 2. közötti hosszú hétvégén jellemzően az alábbi, a közúti közlekedést befolyásoló körülményekkel találkozhatnak a közúti forgalomban résztvevők Csongrád megyében.

Röszke autópálya határátkelőhelyen, csütörtök déltől péntek hajnalig akár 30-120 perces várakozással lehet számolni kilépő irányban az autóbuszok és a személygépjárművek tekintetében, míg tehergépjárművek esetében akár 60-120 perces várakozás kialakulásával is lehet számolni. Amennyiben a Röszke Autópálya-határátkelőhely kilépő oldalán torlódás lesz, a rendőrök a forgalmat Tompa közúti határátkelőhely felé terelik. Tompa közúti határátkelőhely mellett a magyar, szerb és az uniós állampolgárok használhatják az Ásotthalom, a Tiszasziget és a Röszke közúti határátkelőhelyet is, amelyek naponta 7 és 19 óra között vehetők igénybe. Röszke autópálya határátkelőhelyen erőteljes személyforgalommal számolhatunk pénteken, szombaton és vasárnap napközben, főként kora reggeltől délig és késő délutántól estig. Hétfőn, április 2-án a belépő irányban a személyforgalmi sávokon 30-60 perc, az autóbuszok esetében 30-90 perces várakozás alakulhat ki déltől késő estig. A tehergépjárművek esetében akár 60-120 perc várakozás is kialakulhat ki- és belépő irányban a jövő héten hétfőn 22 órától kedden késő estig. Tiszasziget, Röszke és Ásotthalom közúti határátkelőhelyen, a hosszú hétvégén 30-60 perc várakozással lehet számolni a személyforgalomban a határátkelőhelyek nyitása után reggel a belépő irányban, illetve a zárást megelőzően este a kilépő irányban, illetve napközben is élénk személyforgalom várható. Csanádpalota-Nagylak (Nădlac) autópálya határátkelőhelyen a teherforgalomban kilépő irányban csütörtök estig 60-120 perc várakozási idővel lehet számolni. A kamionstopot követően a jövő héten, kedden 120 percet meghaladó várakozás is kialakulhat. A személyforgalomban kilépő irányban csütörtökön és pénteken esetenként 30-120 perc várakozás kialakulásával számolhatunk. Belépő irányban hétfőn déltől lehet estig forgalomnövekedéssel számolni, amely miatt a várakozás esetenként 15-60 perc is lehet. Szombaton és Vasárnap napközben élénkebb személyforgalommal lehet számolni Csanádpalota-Nagylak (Nădlac) autópálya határátkelőhelyen. Erőteljesebb határforgalommal számolhatunk Kiszombor és Nagylak közúti határátkelőhelyen is, pénteken, szombaton és vasárnap napközben, főként kora reggeltől délig és késő délutántól estig.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.