Hírzóna

Ezúttal egy szerb kábítószercsempészt ítéltek el Szegeden

Ezúttal egy szerb kábítószercsempészt ítéltek el Szegeden

2018. március 8., csütörtök
Ezúttal egy szerb kábítószercsempészt ítéltek el Szegeden

Hat és fél év fegyházbüntetésre ítélt a Szegedi Törvényszék csütörtökön egy szerb kábítószercsempészt, aki csaknem 18 kilogramm marihuánát próbált Magyarországra szállítani.

A bíróság különösen jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-birtoklás bűntettében mondta ki bűnösnek a 36 éves férfit, és a szabadságvesztés mellett hat évre kiutasította Magyarország területéről.

A vádlott 3000 euróval tartozott egy ismerősének, aki felajánlotta neki, hogy elengedi az adósságot, ha személygépkocsijában elrejtve kábítószert szállít Pristinából Budapestre. A férfi elfogadta az ajánlatot, átadta autóját megbízójának azért, hogy a járműben kábítószert rejtsenek el, majd várandós élettársával együtt Koszovóból Magyarország felé indult.

Tavaly március 16-án este jelentkeztek belépésre a röszkei autópálya-határátkelőhelyen. A tételes vámvizsgálat során a gépkocsiból 33 csomag, összesen 17,6 kilogramm marihuána került elő. A drogszállítmány tiszta hatóanyag-tartalma legalább kétszerese volt a különösen jelentős mennyiség alsó határának. A szakértő megállapította, hogy a férfi a bűncselekmény elkövetése előtt legalább 12 órával kokaint fogyasztott. A büntetlen előéletű vádlott a bűnösségére is kiterjedő beismerő vallomást tett. Az ügyész súlyosítás, míg a vádlott és védője enyhítés érdekében jelentett be fellebbezést, így az ítélet nem jogerős.  

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.