Daganatot találtak a 37 éves szegedi bikini modell méhében

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nagy Ágota 37 éves személyi edző, táplálkozási szakértő,két gyermek édesanyja kemény napokat él át. Pár hete kezdte meg a felkészülést az IFBB közelgő bikini fitness versenyére, ám edzés közben kellemetlen tünetekre lett figyelmes.

2018 február 26-án hétfőn diagnosztizálták, hogy a méhemben egy 2,5 szer 2 vegyes összetételű daganat található – kezdte történetét Nagy Ágota. A kétgyermekes anyuka éppen elkezdett készülni egy bikini fitness versenyre, amikor a tünetek jelentkeztek nála. – Minden egyes edzés után a pecsételő vérzés tünetei jelentek meg, először azt gondoltam, hogy mindez a terhelés és a súlyok miatt történik, de egy picit megijedtem és nőgyógyászhoz fordultam – folytatta Ágota. A személyi edzőként is dolgozó nő minden évben jár szűrővizsgálatokra, ezért is döbbentette meg a saját magán tapasztalt tünetegyüttes.

 

– Az orvos közölte, hogy meg kell operálni, hogy kiderüljön jó, vagy rosszindulatú-e a daganat. Ekkor megrémültem és elkezdtem versenyt futni az idővel. Mivel életvitel szerűen sportolok és táplálkozási tanácsadással is foglalkozom, azonnal drasztikus rák ellenes diétára váltottam – mondta Ágota.

Ágota reméli mihamarabb színpadra léphet az IFBB bikini fitness versenyén. Fotó Németh Ferenc

A hölgy száműzte étrendjéből a cukrot , a glutént, a tejet és a húsokat is, de nagyon sokféle gyümölcsöt sem eszik már. – Brokkoli, cékla, avokádó és a hagyma teszi ki most főleg az étrendemet, de az édesburgonya és a gyömbér is megtalálható benne, ezen kívül vitaminokat is szedek – tette hozzá a bikini modell. Ágota már túl van egy nőgyógyászati beavatkozáson, most már a szövettani eredményt várja.

– Várakozással teli hullámvasút most az életem. Nem érzem magam betegnek, az edzéseket sem függesztettem fel, de azok intenzitásából visszavettem egy picit – zárta beszélgetésünket Ágota.

Ágota minden nő társának azt javasolja, hogy járjon rendszeresen szűrésekre és ha tüneteket észlel magán, azonnal forduljon szakorvoshoz. A hölgy történetét, folytatjuk, mihelyst megérkezik a szövettani eredménye.

Előző sztori

Jedlik Ányos-díjat kapott Kemény Lajos, az SZTE klinikai igazgatója

Következő sztori

Hét év fegyházat kapott Ahmed H.