Balhé

Több ezer, Szerbiában ragadt migráns indulhat Románia, majd Magyarország felé

Több ezer, Szerbiában ragadt migráns indulhat Románia, majd Magyarország felé

2018. február 3., szombat
Több ezer, Szerbiában ragadt migráns indulhat Románia, majd Magyarország felé

A románok ezért 36 menekülttáborhoz elegendő konténert rendeltek be - közölte Christian Radu,az országos katasztrófavédelmi főfelügyelőség parancsnokhelyettese.

Migránsok ezreinek elszállásolására szolgáló konténertáborok telepítésére készül a román katasztrófavédelem. A magyar-román határ Csongrád megyei szakaszán egyelőre nincs határzár, így a migránsok könnyen átjuthatnak Csongrád megyébe -

írja

a Délmagyar. Több mint négyezer, rendkívül türelmetlen menedékkérő várakozik Szerbiában - a magyar határzár és a hazai eljárás szigora miatt. Ez utóbbiak miatt egyébként aMigration Aid kritizálja is Magyarországot.

Ezrek várakoznak a szerb–magyar határnál

A romániai katasztrófavédelem 36 menekülttábor kialakításához szerez be konténereket. Ezt az

Adevarul

című bukaresti lap írta Cristian Radu ezredesre, az országos katasztrófavédelmi főfelügyelőség parancsnokhelyettesére hivatkozva. A parancsnokhelyettes szerint egy-egy táborban 200 migránst tudnának elszállásolni, azaz ha csak annyian érkeznek majd Romániába, mint ahányan a konténerekben elférnek, akkor is több mint hétezer illegális határátlépőre számítanak a román hatóságok.

Konténertáborok Szegedtől pár kilométerre

A parancsnokhelyettes azt is elmondta - írja a lap, hogy a mobil konténertáborok jelentős részét a Bánságban – Temes és Krassó-Szörény megyében (ld. térkép) – helyezik el, ahol a Szerbia felől érkező bevándorlók lépnek be az országba. Ez pedig azt jelenti, hogy a magyar határhoz meglehetősen közel szállásolják majd el a bevándorlókat.

Legalább hétezer illegális migránsra számítanak a románok!

Bármikor szabadon elindulhatnak a táborokból Magyarország felé

Christian Raduparancsnokhelyettes azt mondta, hogy „nem elhanyagolható annak veszélye, hogy a Románián áthaladó migráció a jövőben tömegessé válik, erre akarnak felkészülni a román hatóságok". Ha a román szervek nyitott táborokat hoznak létre, a következmények – az elmúlt időszak gyakorlatát nézve szerte Európában – borítékolhatók: mivel a migránsok nem kötelezhetők maradásra, azonnal Nyugat felé veszik az irányt, elindulnak Magyarország felé, és megjelennek Csongrád megyében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.