Sport

Sostaric parádével nyert a Szeged a Zágráb ellen

Sostaric parádével nyert a Szeged a Zágráb ellen

2018. február 24., szombat
Sostaric parádével nyert a Szeged a Zágráb ellen

A jól hajrázó MOL-Pick Szeged 30-28-ra legyőzte a vendég horvát PPD Zagreb csapatát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 13. fordulójában, így megerősítette ötödik helyét a csoportban.

Az edzőváltáson átesett vendégek az elmúlt időszakban egyre jobb formában játszottak, és ezt Zlatko Saracevic tanítványai most bizonyították is. Együtt haladt a két csapat 4-4-ig úgy, hogy a szegedieknek mindig egyenlíteniük kellett. A folytatásban elléptek a horvátok, és magabiztosan őrizték két-három-négy gólos előnyüket. A második félidőt jobban kezdték a Tisza-partiak, és amikor a 42. percben feljöttek 19-18-ra, időt kértek a vendégek. A hazaiak lendülete így is megmaradt, hét perccel később pedig már – először a mérkőzésen – vezettek (23-22). A Zágráb nem roppant meg, és innen váltott vezetéssel folytatódott a küzdelem. A hajrában a Szeged jobban összpontosított, sorozatban négyszer betalált, még Sierra kapus is eredményes volt, aki egész pályás gólt dobott az ellenfél üresen hagyott kapujába. A MOL Pick Szeged jövő vasárnap a Barcelona ellen idegenben zárja a csoportkört, de előtte kedden hazai pályán a Komlót fogadja. NYILATKOZATOK

Juan Carlos Pastor, a MOL-PICK Szeged vezetőedzője:

- Nagyon fontos volt ma, hogy nyerjünk, főleg ahogy végül behúztuk a két pontot. Először is azért, mert itthon nyertünk újra BL-meccset. Visszatértünk a győzelem útjára. Elhittük, hogy tudunk nyerni a rengeteg problémánk ellenére. Az első félidő nagyon rossz volt, de a másodikban sokkal jobban és hosszabban támadtunk. Többször megtaláltuk labdákkal Bánhidit, ami az első félidőben nem sikerült. Fontosak voltak a labdaszerzéseink, mert támadásban jók voltunk, így vissza tudtunk jönni a meccsbe. Gratulálok a Zagrebnek a jó játékhoz.

Mario Sostaric, a MOL-PICK Szeged játékosa:

- Nagyon örülök, hogy jól ment a játék, Köszönöm a szurkolóknak, hogy végig támogattak bennünket, hogy belehajszoljanak bennünket a győzelembe. Gratulálok a Zagrebnek és további sok sikert kívánok nekik.

Zlatko Saracevic, az RK PPD Zagreb vezetőedzője:

- Gratulálok a Szegednek a jó játékhoz és a győzelemhez. Az első félidőben mi, a másodikban ők voltak a jobbak. A második játékrészben nem tudtuk megoldani Bánhidi és az irányítók kapcsolatát. A végén ott dőlt el a meccs, amikor két játékosunkat kiállították és ezután már nem tudtunk újból felzárkózni.

Urh Kastelic, az RK PPD Zagreb játékosa:

- Mindig nagyon jó érzés visszajönni Szegedre, mert nagyon jó hangulatú a csarnok. Szomorú vagyok, mert az első félidőben megállítottuk a szegedi átlövőket, de a másodikban nem tudtunk ugyanezen a szinten kézilabdázni, így elmaradt a sikerünk. (www.pickhandball.hu)

MOL-PICK Szeged - RK PPD Zagreb (horvát) 30-28 (11-15)

Férfi kézilabda, VELUX EHF Bajnokok Ligája, A csoport, 13. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 3200 néző. Vezette: Geipel, Helbig (németek).

MOL-PICK Szeged:

Sierra 2 - Sostaric 10/6, Zubai, Källman 3, Blazevic, Bodó, Skube 5.

Csere:

Sego (kapus), Bánhidi 5, Srsen 3, Sigurmannsson, Zsitnyikov 2, Fekete B.

Vezetőedző:

Juan Carlos Pastor.

RK PPD Zagreb:

Kastelic - Bozic Pavletic 1, Horvat 12/3, J. Valcic, Vori 1, Bicanic 3, Ravnic 3.

Csere:

Jovic (kapus), Kontrec 3, Pavlovic 2, Markovic 1, Susnja 1, T. Valcic, Miklavcic 1.

Vezetőedző:

Zlatko Saracevic.

Kiállítás:

14, ill. 16 perc.

Hétméteres:

8/6, 3/3.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.