Közélet

Megvan a Szegedi Nemzeti Színház új főigazgatója

Megvan a Szegedi Nemzeti Színház új főigazgatója

2018. február 16., péntek
Megvan a Szegedi Nemzeti Színház új főigazgatója

Barnák László színész-rendezőt választotta egyhangú döntéssel a Szegedi Nemzeti Színház főigazgatójának a városi közgyűlés.

A főigazgatói posztot a megválasztott művész július 1-jétől öt éven át töltheti be. A színház vezetői tisztségre kiírt pályázaton ahogyan arról

korábban beszámoltunk

, ketten indultak. Barnák László mellett Gyüdi Sándor indult a posztért, aki tíz éve vezeti a teátrumot, ám ő végül kedden visszavonta pályázatát. Barnák László egy évtizede dolgozik a Szegedi Nemzeti Színházban. Az elmúlt években társulati munkája mellett rendezőként és színészként három osztálytermi körülmények közé szánt előadást hozott létre. A szakember 2014-ben országos szakmai és közönségsikert aratott, amikor gyakorló bíró, ügyész, ügyvéd, joghallgató közreműködésével színpadra állította Reginald Rose Tizenkét dühös ember című darabját. Pályázatában fontos célként jelölte meg a nézőszám növelését, a közönség fiatalítását, a színház szakmai presztízsének emelését. Barnák László a színház művészeti vezetőjének és a prózai tagozat irányítására Horgas Ádámot, az operatagozat vezetőjének Gyüdi Sándort kérte fel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.