Közélet

Járhatóak a szegedi utak

Járhatóak a szegedi utak

2018. február 27., kedd
Járhatóak a szegedi utak

Több olvasónk jelezte, nem vagy nem megfelelően takarítják Szegeden az utakat. A takarítással megbízott cégek állítják: minden út járható és folyamatosan dolgoznak.

Makrai László, a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft ügyvezető igazgatója elmondta, a hozzájuk tartozó utakat tegnap este 8 órától folyamatosan tizenöt munkagéppel takarítják. A kezelésükben lévő mellékutakat mindenhol járhatóvá tették.

„Ezen a pár centi havon már el lehet menni, el lehet járni. Olyat ne kívánjon senki, hogy a havazás másnapján már fekete hómentes és latyakmentes utak legyenek, mert ilyet nem tudnak sehol produkálni.”- tette hozzá az ügyvezető igazgató.

Elmondása szerint a feladatuk nem egyszerű, mivel a sózás mínusz 5 fok alatt csak korlátozott megoldást nyújt, a hó vastagsága nem teszi lehetővé a hóekézést, mivel a kiálló aknafedők tönkretehetik az eszközöket. A képeken is látható barna anyagon látszik, hogy a hó már sóval van telítve, azt már nem érdemes az útról letolni. A főutakat kezelő Magyar Közútkezelő Nonprofit Zrt. munkatársai az utakat nyolc munkagéppel folyamatosan takarítják, azonban hasonló nehézségekkel küzdenek, mint a mellékutakon dolgozó kollégák. Az utakat mindenhol járhatóvá tették, az időjárástól függően folyamatosan ellenőrzik, tisztán tartják.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.