Tudomány

Hatásos az új gyógyszer a rák ellen!

Hatásos az új gyógyszer a rák ellen!

2018. február 2., péntek
Hatásos az új gyógyszer a rák ellen!

A kísérletben részt vett 90 nyirokmirigyes egér közül ezen módszerrel 87 meggyógyult a rákból.

A rák minden nyomát, így a távoli áttéteket is elpusztította egerekben két immunstimuláns szer, amelyből kis mennyiséget fecskendeztek közvetlenül a daganatba az amerikai Stanford Egyetem kutatói – írja az

Origo

.

Ez a kezelési mód minden típusú, így a spontán kifejlődő daganat esetében is működik - olvasható az egyetem honlapján ismertetett tanulmányban.

A kutatók úgy vélik, hogy ezen szerek nagyon kicsi mennyiségének helyi használata gyors és viszonylag nem drága rákterápia lehet, valószínűleg nincsenek káros mellékhatásai, amelyek gyakran fellépnek az egész test immunstimulálása során. A Science Translational Medicine című tudományos folyóiratban közzétett tanulmány szerint

a kísérletben részt vett 90 nyirokmirigyes egér közül ezen módszerrel 87 meggyógyult a rákból.

A stanfordi kutatók januárban már elindították a gyógymód klinikai próbáját nyirokmirigyrákos betegek körében. 15 olyan beteget vonnak be a tanulmányba, akiknek még a betegség a kezdeti stádiumban van. Amennyiben sikerrel járnak, Levy professzor úgy véli, hasznos kezelési mód lehet sokféle daganattípusra.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.