/

Egy rendőr lehet a hónap legbalfékebb bűnözője

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Vesztegetés elfogadása miatt 1 év börtönre és 2 év közügyektől való eltiltásra ítélt egy rendőrt a Szegedi Törvényszék Katonai Tanácsa.

A törvényszéki tájékoztató alapján az eset még tavaly év végén, pár nappal szilveszter előtt történt meg. A rendőr azért kereste fel egy volt osztálytársát a Facebookon, hogy bepalizza azt. Egész pontosan némi pénzt szeretett volna szerezni, mert karácsony után anyagi gondokkal küszködött. A felkeresés után egy nappal találkoztak is Szentesen. A rendőr szolgálat közben ment el a megbeszélt találkozóra, ahol azt mondta a volt osztálytársának, hogy nemrég balesetet okozott, amiben egy ember megsérült, de hogy ne legyen belőle ügy, fizethet a sérültnek, ő pedig átadja majd a pénzt.

Az egészben a legszomorúbb talán az, hogy a rendőr kevesebb, mint 60 ezer forintért tette mindezt. Balfékségét pedig még azzal is tetézte, hogy az első találkozó után még kétszer felkereste ismerősét, hogy beszámoljon neki a baleset sértettjének állapotáról. Persze a lehúzott Facebook barátnak idővel gyanúsak lettek a körülmények és ezért tett végül feljelentést.

Előző sztori

Czeglédy kijöhet a börtönből – Jelölt lett!

Következő sztori

A csöpögő csaptól az indonéziai óriás teknősig