Közélet

Egy négytagú család két éves vízfogyasztása folyt el Szegeden néhány perc alatt

Egy négytagú család két éves vízfogyasztása folyt el Szegeden néhány perc alatt

2018. február 20., kedd
Egy négytagú család két éves vízfogyasztása folyt el Szegeden néhány perc alatt

Igen drága volt a hétvégi, tűzcsapos baleset. De ki fogja kifizetni?

Szombaton este dőlt ki egy tűzcsap a Szent István téren a Kiszebáb égetés és búsójárás után, ami miatt az egész téren állt a víz. Aföld alól feltörő és zubogó víz valósággal mindent elárasztott. Az esetről

ITT írtunk

bővebben. Ahogyan most azt Balaton Krisztinától, a Szegedi Vízmű Zrt. kommunikációs vezetőjétől megtudtuk, a tűzcsapot már hétfőn kicserélték. A kár összesen 300 ezer forint volt, ami a keletkezett anyagköltségből, munkadíjból, helyreállítási költségből, az elfolyt víz díjából és a csatornadíjból tevődött össze.

Összesen nagyjából 2-300 köbméter víz folyhatott el. Egy köbméter víz 1000 liternek felel meg. Egy 4 fős család pedig napi 4-500 liter vizet fogyaszt el, ami azt jelenti, hogy körülbelül egy ilyen család két éves vízfogyasztása folyt el szombat este a Kiszebáb égetés után.

A keletkezett kár miatt a szolgáltató nem tett feljelentést, mert ahogyan fogalmaztak, az ilyen esetekben a kár okozója, vagy a kár okozójának a biztosítója fizeti a költségeket, így feljelentésre nem is volt szükség. Egy szürke golf tolatott egyébként a tűzcsapnak, a rendőrök pedig igen hamar lecsekkolták a sofőrt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.