Hírzóna

Csongrád Megyei Foglalkoztatási Paktum – indulnak a bértámogatások

Csongrád Megyei Foglalkoztatási Paktum – indulnak a bértámogatások

2018. február 27., kedd
Csongrád Megyei Foglalkoztatási Paktum – indulnak a bértámogatások

A Csongrád Megyei Foglalkoztatási Paktum támogatási tevékenységének megkezdése útjából elgördültek az adminisztratív akadályok, így a projekt előkészítési és korai megvalósítási időszakában ígért foglalkoztatási támogatások nyújtását megkezdi a konzorcium.

1,5 év van még hátra a Csongrád Megyei Önkormányzat és a Csongrád Megyei Kormányhivatal partnerségében megvalósuló projektből, melynek keretébentöbb, mint 700 millió forintáll rendelkezésre a célcsoportba tartozó személyek támogatására. Ebből legnagyobb rész (több, mint 500 millió forint) az újonnanfoglalkoztatásba kerülők bér- és bérköltségének támogatásárafordítható, de egyéb,munkaerő-piaci szolgáltatásokrais közel 100 millió forint vehető igénybe.

Támogatást a Csongrád megyében munkát vállalni szándékozó hátrányos helyzetű személyek, valamint az inaktívak (sem munkaügyi nyilvántartásokban nem szereplő, sem foglalkoztatásban nem álló személyek) kaphatnak.

A támogatási jogosultság megítélése egyedi konzultáció alapján történik, mellyel kapcsolatban az érdeklődő cégek és álláskeresők bizalommal fordulhatnak aCsongrád Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztályához, illetve a lakhely szerint illetékes Járási Hivatalok Foglalkoztatási Osztályainak kollégáihozis. Általános kérdésekkel, illetve az ügyintézéssel kapcsolatos útba igazítással kapcsolatban aCsongrád Megyei Önkormányzat Paktumirodájának kollégáinyújtanak segítséget. Amennyiben részletesebb információkra van szüksége az elérhető támogatásokról, vagy

személyes elérhetőségek

ről, tájékozódjon a projekt honlapjának menüpontjaiban:

csongradmegyeipaktum.hu

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Projekt neve: Csongrád Megyei Gazdaság- és Foglalkoztatás-fejlesztési Együttműködési Program (PAKTUM) Projekt azonosító:TOP-5.1.1-15-CS1-2016-00001

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.