Szórakozás

Torrent, Netflix, vagy mozi? – Mutatjuk melyik a szegediek kiskedvence

Torrent, Netflix, vagy mozi? – Mutatjuk melyik a szegediek kiskedvence

2018. január 25., csütörtök
Torrent, Netflix, vagy mozi? – Mutatjuk melyik a szegediek kiskedvence

Körülnéztünk, hogy mi a helyzet a filmnézési szokásainkkal. Mennyit mozizunk, netflixezünk, illetve torrentezünk. Amit pedig találtunk, az nem túl meglepő.

Már csak azért sem lepődtünk meg,

mert azt eddig is tudtuk

, hogy az illegális letöltés népszerű az országunkban. Sőt, még arról is vezetnek listát,

melyik sorozatokat szeretjük a leginkább ellopni.

A Netflix, mint alternatív sorozat és filmnézési lehetőség csak nemrég jelent meg hazánkban, de már több, mint 34 ezer regisztrált felhasználója van. Ez a szám viszont még a felét sem közelíti meg az összes mozilátogató számának. Ahogy azt Szabó Éva Andreától a Belvárosi Mozi vezetőjétől megtudtuk, hozzájuk körülbelül

81 ezer ember látogatott el 2016-ban a szegedi moziba,

és az idén még további emelkedésre számítanak. Szerinte ez " a csillagok jó állásán" túl annak is köszönhető, hogy jó irányba változik a magyar filmipar. Erre egyfajta bizonyíték az is, hogy a náluk vetített nemrég Oscarra jelölt magyar alkotás, a

Testről és lélekről című filmet folyamatosan teltházas vetítéssel adják.

Ám a moziba járás mellett, a három legnépszerűbb magyar bittorrent oldal adatai alapján úgy látszik, hogy

még mindig szeretjük lopni a filmeket és a sorozatokat.

A legtöbb felhasználót a széles körben ismert nCore-on lehet találni, ott összesen 767 934 ember nyúlja le a netről a cuccokat. Ezt a követi, a már picit zártabb közösség a bitHUmen, ahol havonta 100 ezer ember töltöget. Hozzájuk képest a majdnem 9 ezer fős TvStore szinte már elenyésző. A sorozatos letöltős oldalon jelenleg a legnépszerűbb letöltött tartalmak az új Star Trek sorozat, Az X-akták új évadának az első része és a még mindig közönségfavorit Trónok harca. A filmes letöltéseknél pedig jelenleg a

Sokkal több mint testőr

és a

Kincsem

magyar produkció vezet. Úgy tűnik tehát, hogy a torrent és a stream oldalak, illetve a mozik versenytársak, de igazából nagyon is jól megvannak egymás mellett.

Persze küzdhetnek a hatóságok a letöltések ellen, de netes kalózok mindig is lesznek, mert az ingyenes még mindig jobban tetszik az embereknek, mint az olcsó.

A Netlfix pedig lehet, hogy idővel majd hatással lesz a moziba járási gyakoriságra és a nézőszámra, de még nagyon újnak számítanak a piacon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.