Sport

Tenisz: Dinnyés Lili második az országoson

Tenisz: Dinnyés Lili második az országoson

2018. január 11., csütörtök
Tenisz: Dinnyés Lili második az országoson

A közelmúltban rendezték meg a 12 éves lány korosztály számára az országos bajnokságot Budapesten, amely kiíráson a Gellért SE játékosai eredményesen szerepeltek.

Az egyik legnagyobb favorit, az első kiemelt Dinnyés Lili volt, Trója Tibor tanítványa. A játékos az elődöntőig sima meccseket vívott, a döntőbe jutásért már egy komolyabb mérkőzés következett a számára. Lili az első szettet 2:4 hátrányból fordítva nyerte meg 6:4-re, míg a másodikat magabiztos játékkal húzta be 6:1-re. A döntőt egy budapesti ellenféllel vívta, ahol egy színvonalas mérkőzésen maradt alul 6:3 - 6:3 arányban.

A Gellért SE másik tehetséges versenyzője, Major Stella a négy közé jutásért játszott mérkőzésén megsérült, fel kellett adnia a versenyt. A bokaficamot szenvedő teniszezőre háromhetes kényszerpihenő vár. Bíró Melinda és Kis-Czakó Eszter a bajnokságon harmadik helyezést értek el. Melinda egyéniben a legjobb nyolcig jutott, ahol attól a teniszezőtől szenvedett vereséget, akit később Dinnyés Lili győzött le a döntőbe jutásért. Trója Tibor lapunknak elmondta, a mérkőzéseket kemény pályán játszották, amely szokatlan volt a salakon edző játékosai számára. Ennek ellenére szerinte hamar alkalmazkodtak a fiatalok a körülményekhez. – Büszke vagyok Lilire, szép játékot mutatott be és végig küzdött. Ezzel az eredménnyel pedig készülhet a január végi fedett pályás korosztályos csapat Európa-bajnokságra. A magyarok többek között az erős csehekkel kerültek egy csoportba – tette hozzá. A versenyre Bíró Melindát, Major Stellát és Dinnyés Lilit Trója Tibor készítette fel, Kis-Czakó Eszter edzője Fricska Fanni. Fotó: egyesület

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.