Sport

Szentkereszty: Nem adom az egyesületet!

Szentkereszty: Nem adom az egyesületet!

2018. január 21., vasárnap
Szentkereszty: Nem adom az egyesületet!

Közgyűlésnek indult, azonban szülői értekezletként végződött a Hód Úszó SE szombat reggeli programja, mivel döntések nem születtek, de a találgatásoknak véget vetett Szentkereszty Szabolcs, az egyesület elnöke.

Az ilyen - olyan információk hónapok óta keringenek a Hód Úszó SE és a HSÚVC összeolvadását illetően. Az előbbi egyesület elnöke elmondta, az összeolvadásnak azért lenne értelme, mert egységesítve lenne Hódmezővásárhely úszósportja, több vízfelületet lehetne igénybe venni, valamint a támogatások is koncentráltabban érkezhetnének be. Azonban a Hód Úszó SE egy tradicionális, régi múlttal rendelkező egyesület, amely egy összetartó közösségből áll, és mindig ahhoz próbálta hozzásegíteni a gyerekeket, hogy a sportban a maximumot tudják hozni.

A Hód-Úszó SE és a HSÚVC fúzióját már hónapok óta készítik elő, több nagyobb lépés is történt ennek elősegítésére, azonban jelen pillanatban a jogászok szerint a gazdasági és jogi háttér nem megfelelő még az összeolvadásra.

- Nem adom oda az egyesületet – jelentette ki Szentkereszty Szabolcs.

Az egységesítés mögé állt a város részéről Benkő Zsolt önkormányzati képviselő is, aki támogatja, hogy a Hód Úszó SE ne olvadjon be a HSÚVC-be, ne számolják fel ezt a közösséget, de véleménye szerint az összevonásra szükség van. -Ha a fúzió létrejön, akkor tiszta lapra van szükség, félre kell tenni minden hiúsági kérdést, és korrekt hozzáállásra van szükség az egyesületek vezetőinek a részéről is. Ez Szentkereszty Szabolcs oldaláról már megtörtént - mondta Benkő Zsolt, aki nem csak tiszteletbeli „báb” elnöke lenne a létrejövő hódmezővásárhelyi úszó egyesületnek, hanem tevékenyen részt is venne a tennivalókban.

A Hód Úszó SE továbbra is megszervezi a versenyeit, a következő a február 24-ei hétvégén valósul meg, Tavaszváró Úszóverseny néven.  

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.