Politika

„Rólad Szól”: Megint a te véleményedre kíváncsiak!

„Rólad Szól”: Megint a te véleményedre kíváncsiak!

2018. január 23., kedd
„Rólad Szól”: Megint a te véleményedre kíváncsiak!

A programsorozat második állomásán személyesen oszthatták meg gondolataidat a szegedi fiatalok a döntéshozókkal és ifjúságpolitikai szakemberekkel.

"Rólad szól! Párbeszéd a fiatalokkal” című 25 állomásból álló országos konzultáció kedden délután megérkezett második állomására, Szegedre. B. Nagy László országgyűlési képviselő köszöntötte a fiatalokat a konzultációs sorozaton, amelyet az Emberi Erőforrások Minisztériumának Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkársága az Új Nemzedék Központtal együttműködésben valósított meg. Beszédében felhívta a figyelmet az ifjú generáció jelentőségére, valamint arra, mennyire fontos megtalálni azt a platformot, ahol az ország, a társadalom és a jövő generációinak problémáit meglehet vitatni. – Lényeges, hogy szem előtt tartsuk azokat a problémákat, amellyel a középiskolások és az egyetemisták küzdenek – hangsúlyozta Kakas Béla, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke a párbeszéd kulcsfontosságát. Kiemelte, az esélyegyenlőség megteremtése, a továbbtanulás, az önkéntesség mind része annak, hogy a fiatalok be tudjanak kapcsolódni egy társadalmi szintű gondolkodásba.

Az eseményen részt vett Mohay Gergely, az EMMI, Család- és ifjúságügyért felelős államtitkárság ifjúságügyi főosztályának vezetője is, aki elmondta, a céljuk az, hogy közvetlen visszacsatolást kapjanak a jelenlévőktől. A fiatalok a kormányzati intézkedések kapcsán, az őket érintő témákban és a saját jövőképük alapján okostelefonos „szavazógomb” segítségével fejthették ki véleményüket teljes anonimitás mellett. így az eredmények egy hiteles párbeszéd vezérfonalává alakultak. Érintették többek közt a nyelvtanulás, a nyelvvizsga, a helyi közösségek megtartó erejének jelentőségét, illetve felhívták a figyelmet a digitális tudatosság, az önkéntesség és a munkaerő-piac fontosságára is.

A rendezvényen a fiatalok feltehették válaszra váró kérdéseiket is, amelyet a minisztérium, a helyi vezetés és az Új Nemzedék Központ képviselői válaszolták meg. A „Rólad Szól!” hivatalos programjának lezárásaként összefoglalták a nap eseményeit, a fiatalok által elmondott gondolatokat, problémákat, majd mindezeket javaslatokkal összegezték.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.