„Rólad Szól”: Megint a te véleményedre kíváncsiak!

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A programsorozat második állomásán személyesen oszthatták meg gondolataidat a szegedi fiatalok a döntéshozókkal és ifjúságpolitikai szakemberekkel.

“Rólad szól! Párbeszéd a fiatalokkal” című 25 állomásból álló országos konzultáció kedden délután megérkezett második állomására, Szegedre. B. Nagy László országgyűlési képviselő köszöntötte a fiatalokat a konzultációs sorozaton, amelyet az Emberi Erőforrások Minisztériumának Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkársága az Új Nemzedék Központtal együttműködésben valósított meg. Beszédében felhívta a figyelmet az ifjú generáció jelentőségére, valamint arra, mennyire fontos megtalálni azt a platformot, ahol az ország, a társadalom és a jövő generációinak problémáit meglehet vitatni.

– Lényeges, hogy szem előtt tartsuk azokat a problémákat, amellyel a középiskolások és az egyetemisták küzdenek – hangsúlyozta Kakas Béla, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke a párbeszéd kulcsfontosságát. Kiemelte, az esélyegyenlőség megteremtése, a továbbtanulás, az önkéntesség mind része annak, hogy a fiatalok be tudjanak kapcsolódni egy társadalmi szintű gondolkodásba.

Az eseményen részt vett Mohay Gergely, az EMMI, Család- és ifjúságügyért felelős államtitkárság ifjúságügyi főosztályának vezetője is, aki elmondta, a céljuk az, hogy közvetlen visszacsatolást kapjanak a jelenlévőktől.

A fiatalok a kormányzati intézkedések kapcsán, az őket érintő témákban és a saját jövőképük alapján okostelefonos „szavazógomb” segítségével fejthették ki véleményüket teljes anonimitás mellett. így az eredmények egy hiteles párbeszéd vezérfonalává alakultak. Érintették többek közt a nyelvtanulás, a nyelvvizsga, a helyi közösségek megtartó erejének jelentőségét, illetve felhívták a figyelmet a digitális tudatosság, az önkéntesség és a munkaerő-piac fontosságára is.

A rendezvényen a fiatalok feltehették válaszra váró kérdéseiket is, amelyet a minisztérium, a helyi vezetés és az Új Nemzedék Központ képviselői válaszolták meg. A „Rólad Szól!” hivatalos programjának lezárásaként összefoglalták a nap eseményeit, a fiatalok által elmondott gondolatokat, problémákat, majd mindezeket javaslatokkal összegezték.

Előző sztori

Baleset történt az M43-as makói lehajtójánál

Következő sztori

Hérics Nándor alkotásaiból nyílik tárlat a szegedi Reök-palotában