Hírzóna

Ön sem találná ki mit rejtettek a párnák közé

Ön sem találná ki mit rejtettek a párnák közé

2018. január 6., szombat
Ön sem találná ki mit rejtettek a párnák közé

A pénzügyőrök egy Bulgáriából Franciaországba tartó tehergépjárművet ellenőriztek Röszkén.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei 4 190 doboz adózatlan cigarettát foglaltak le egy teherautóban Röszkén. A pénzügyőrök egy Bulgáriából Franciaországba tartó tehergépjárművet ellenőriztek Röszkén. A sofőr lakberendezési termékeket, párnákat szállított. A benyújtott okmányok ellenőrzése után a NAV munkatársai a jármű és a rakomány röntgenvizsgálata mellett döntöttek. A rakodótérről készült felvételeken eltérő sűrűségű anyagra lettek figyelmesek a pénzügyőrök, ezért a rakományt tételesen is átnézték. A szigorított ellenőrzés eredményes volt, hiszen a kartondobozokból, párnákkal álcázva összesen 4 190 doboz különböző márkájú – Marlboro, Camel, Winston, Lucky Strike, L&M, Dunhill, Viceroy és Sobraine - adózatlan cigaretta került elő.

A NAV munkatársai az összesen 5,5 millió forint értékű cigarettaszállítmányt lefoglalták, a bolgár sofőrrel szemben a pénzügyi nyomozók eljárást indítottak. Az ügyben több mint 10 millió forint vámigazgatási bírságot, valamint mintegy 1 millió forint jövedéki bírságot is kiszabtak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.