Hírzóna

Nagyot akart, de csak ennyire futotta...

Nagyot akart, de csak ennyire futotta...

2018. január 10., szerda
Nagyot akart, de csak ennyire futotta...

Hatalmas mennyiségű potenciafokozóval bukott a határon egy szerb férfi.

Az eset még tavaly júliusban történt a Röszke autópálya határátkelőhelyen. A férfi röviddel éjfélt követően akarta átlépni az országhatárt. Az útlevélellenőrzést követően ugyan jelentkezett a vámvizsgálatra, de nem jelentette be a vámköteles árut. A szemfüles pénzügyőr vámvizsgálat mellett döntött, amelynek során

a gépkocsi kesztyűtartójában, üléstámlája mögött, az ülés alatti gyári tárolóban, a rakterekben található különféle csomagokban, illetőleg a vádlott zsebében 25 doboz potenciafokozó készítményt találtak meg és foglaltak le.

A 25 doboz gyógyszernek minősülő készítmény dobozonként hét csomagot tartalmazott. A vádlott által becsempészni szándékozott készítmény hatóanyagát figyelembe véve gyógyszernek minősül, amely Magyarországon forgalomba hozatali engedéllyel nem rendelkezik, legális kiskereskedelmi forgalomban nem kapható. Sőt, a becsempészni szándékozott gyógyszer a személyes szükséglet kielégítésére szolgáló mennyiséget meghaladja. A vádirat szerint a vádlott Magyarországon nem engedélyezett egészségügyi terméket indokolatlan mennyiségben hozott be az ország területére. így a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt a szerb férfival szemben, a vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.