/

Három magyar rajzfilm, amit mindenképp látnod kell a téli szünetben!

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A rajzfilmeket kortól függetlenül mindenki imádja, ezért most összeválogattunk nektek egy olyan összeállítást, amellyel még a középiskolások is újra elmerülhettek a mesék csodálatos világában.

„Fürge róka lábak, surranó kis árnyak…”

A Fekete István regényéből született alapműnek tekinthető rajzfilmet senkinek nem szabad kihagynia! Ezért ha még nem láttad a kis Vuk szívet facsaró történetét, mindenképp eljött az ideje annak, hogy beüzemeled a lemezlejátszód.

„Háromszor veri ezt kenden Lúdas Matyi vissza”

Fazekas Mihály meséje, a Lúdas Matyi Dargay Attila ma már klasszikussá vált rajzfilmjében elevenedik meg a néző szeme előtt.

A szegény, ám furfangos kisfiú története egy igazi családi mozinak számít.

Matyi libájával Döbrögi birtokára téved. A gonosz uraság elveri a kisfiút, aki ekkor megfogadja, hogy: “háromszor veri ezt kenden le Lúdas Matyi!”

Az egész estés filmek kedvelőinek, pedig:

A Dargay Attila rendezte 1984-ben készült Szaffit ajánljuk. A történet az 1700-as években játszódik. AMagya Királyság utolsó török kézen maradt erődítményét Temesvárt ostromolják, Ahmed Pasának és Szófia nevű kislányának menekülnie kell, ám a kislány a folyóba zuhan a pasa kincseivel együtt…

Előző sztori

Több pénz maradhat a családoknál 2018-ban

Következő sztori

Kevesebb molesztálás volt Szilveszterkor Németországban