Szórakozás

Ünnepi receptötlet: ananász ágyon tálalt sült harcsafilé parajjal és sajttal

Ünnepi receptötlet: ananász ágyon tálalt sült harcsafilé parajjal és sajttal

2017. december 26., kedd
Ünnepi receptötlet: ananász ágyon tálalt sült harcsafilé parajjal és sajttal

Valamennyi ünnepünket tradicionális ételek kísérik, szeretjük megbeszélni az elmúlt időszak történéseit a család, barátok körében a megterített asztal felett. A SZEGEDma.hu Frank Sándor Venesz-díjas mesterszakács, a Fehértói Halászcsárda és Panzió tulajdonosának receptjét ajánlja olvasói figyelmébe az ünnepi időszakban.

A kifilézett harcsát szeletekre vágjuk, sóval, őrölt borssal megszórjuk mindkét oldalát. Az ananászt megpucoljuk, karikákra vágjuk, majd feltesszük a tárcsára, vagy rostlapra, melyet korábban meglocsoltunk egy kis olajjal. Fontos, hogy minden egyes harcsaszelethez két karika jusson, tehát úgy kalkuláljunk. Miközben pirulnak a karikák, barnacukorral megszórjuk, majd átfordítjuk őket. Citromfű levelet dobunk rájuk, és ha kellőképpen elősütöttük, félretesszük. Öntünk még egy kis olajat a tárcsára, melyen a harcsaszeletek mindkét oldalát megsütjük. A sajtot felszeleteljük úgy, hogy minden egyes halhoz egy-egy jusson, majd szintén elősütjük. A már megtisztított parajleveleket feltesszük a tárcsára, sóval megszórjuk és megpároljuk. Miután elkészült, apróra vágott fokhagymát adunk hozzá. Nincs is más hátra, mint a tálalás: egy tányérra egymás mellé két ananász karikát teszünk, a tetejére jön a harcsafilé, arra a fokhagymás paraj, legvégül pedig a sajt. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: fehertoihalaszcsarda.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.