/

Nemzeti konzultáció – A kormány köszönetet mond a demokratikus párbeszédért

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A kormány köszönetet mondott a nemzeti konzultációban részt vett minden állampolgárnak, akik a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerint ezzel a demokratikus párbeszédet erősítették Magyarországon.

Dömötör Csaba Budapesten tartott sajtótájékoztatóján elmondta, a pénteki határidőig jóval

több mint kétmillió ember vette a fáradságot, hogy postai vagy internetes úton kitöltse a kérdőíveket,

ezzel pedig messze a mostani lett minden idők legsikeresebb konzultációja.

A kérdőívek feldolgozása a következő napokban folytatódik,

a kormány a jövő héten ad részletes tájékoztatást a végleges részvételi adatokról, majd utána az eredményekről

– fejtette ki Dömötör Csaba, aki közölte, a pénteki adatok szerint 2 301 463-an vettek részt a konzultáción, közülük 175 ezren az interneten.

Hangsúlyozta,

az uniós intézmények ugyanis elkezdték végrehajtani a betelepítési terveket

, mégpedig a lehető legveszélyesebb formában.

“Kötelező és állandó betelepítési programot akarnak, mégpedig felső létszámkorlát nélkül” – fogalmazott az államtitkár, hozzátéve, az Európai Parlament november 16-án hozott döntéséből jól látszik, mire lehet számítani.

Dömötör Csaba szerint már jól látszik, hogy politikai célkeresztbe kerülnek azok az országok, amelyek nem akarnak részt venni ebben a betelepítési programban,

így Magyarország is monstre támadások kereszttüzében van.

Erről szól a jövő heti európai parlamenti meghallgatás, az uniós forrásokkal való fenyegetések, valamint “Soros György pár napja indított kampánya is” – mondta.

Kiemelte, “azt is gondoljuk, hogy

ha egyes brüsszeli vezetők vették volna a bátorságot és megkérdezték volna az európai állampolgárokat a bevándorlásról, akkor nem a mostani zsákutcás terveket erőltetnék”.

“Nem kvótákban, nem betelepítésekben gondolkodnának, hanem a határok megerősített védelmében” – tette hozzá.

Dömötör Csaba kérdésekre válaszolva elmondta, a betelepítési programot támogató brüsszeli és magyar ellenzéki politikusok a meggyőző érvek helyett a nemzeti konzultációhoz hasonló véleménynyilvánítás szabadságát támadják.

Ugyancsak kérdésre reagálva szól arról is, hogy a kormány szerint Soros György a közelmúltban tett nyilatkozatával beszállt a magyarországi kampányba, és ezzel cáfolta azokat az állításokat, hogy nincs semmilyen terve.

Előző sztori

Mit hoz a Mikulás Szegedre?

Következő sztori

Talán hó is jön!