Politika

Kubatov: a szenvedélyre szükség van, az erőszakra soha!

Kubatov: a szenvedélyre szükség van, az erőszakra soha!

2017. december 2., szombat
Kubatov: a szenvedélyre szükség van, az erőszakra soha!

A Ferencváros elnöke szerint "pártállami időket idéz", hogyaz MLSZ fellebbviteli bizottsága súlyosbította a Ferencváros–Debrecen-mérkőzés szünetében történtek miatt az elsőfokú ítéletét.

Az Origonak

adott hosszú interjút

Kubatov Gábor. A Fradi elnöke azt mondta ebben, hogy ha nem lenne jóban az MLSZ elnökével, akkor azt mondaná, hogy ez egy nagyon cinikus döntés volt, de hozzá is tette, nem az elnök döntött.

"Az ítélet a pártállami időket idézi. Akkor volt szokás, hogy az emberek nem mertek fellebbezni a hatóságok döntése ellen, mert másodjára rendre sokkal súlyosabb büntetést kaptak"

- magyarázta. Mint mondta, reménykedett abban, hogy a másodfokú döntés során értékelik "azt a munkát és erőfeszítést, amit a Ferencváros a biztonság terén elért az elmúlt években.

Például, visszaszorítottuk a rasszista, kirekesztő megnyilvánulásokat, és megszüntettük –ettől az esettől eltekintve - a stadionunkban az erőszak minden fajtáját.

Hozátette még, nema büntetés jogosságát, hanem annak a mértékét, a 10 millió forintot sokallják és vitatják. Bízott benne, hogy a 3 meccsre szóló szektorbezárásból legalább kettőt fel fognak függeszteni, és "így csak egy mérkőzésen büntetik azokat a szurkolókat, sportszerető embereket, akik ártatlanok, és elszenvedői az 50 ember ostoba cselekedetének". Azt még nem tudja, hogy fognak-e fellebbezni, de mint mondta, "szégyelli magát, elnökként is a történtekért. A büntetés mértékét azonban, a szurkolók 80 százalékának véleményét is tolmácsolva, rendkívül súlyosnak és érthetetlennek tartja". Érvényben marad a szurkolókkal kötött megállapodás is, mert ahogy Kubatov fogalmazott:

"Nem lehet 50 ostoba bajkeverő miatt több ezer embert büntetni."

Hangsúlyozta az interjúban, hogybízik abban, hogy a legszigorúbb büntetést kapják azok, akik az ominózus leszámolásban részt vettek, legyen az bűnsegéd, vagy felbujtó, vagy aktív résztvevő.

"Örülünk a jó hangulatnak a mérkőzéseken, a szenvedélyre szükség van, arra mindig igent mondunk, de az erőszakra soha."

A teljes interjú, amiben beszél Kubatov egyébkéntThomas Doll jövőjéről, az utánpótlás helyzetéről, és arról is, hogy melyik szakosztályokkal a legelégedettebb,

IDE KATTINTVA

olvasható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.