Ekkora felfordulást rég látott a világ

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Négyórányi repülés után visszafordult egy Tokióba tartó repülőjárat Los Angelesbe, mert az egyik utas rossz gépre szállt fel.

Az All-Nippon Airways (ANA) légitársaság Los Angeles és Tokió közötti járata 150 utassal a fedélzetén fordult vissza a kaliforniai nagyváros nemzetközi repülőterére.

Senki nem tudott magyarázatot arra, hogy a többszöri ellenőrzés ellenére hogyan történhetett meg a tévedés.

Nem hozták nyilvánosságra az utas nevét sem.

A repülőgépen utazott férjével Chrissy Teigen amerikai modell is, aki közösségi oldalán élőben közvetítette több mint kilencmillió követőjének az eseményeket.

“Először fordult velem elő, hogy egy tizenegy órás repülőút negyedik órájában vissza kell fordulnunk, mert az egyik utasnak nem ezen a gépen kellene lennie” – írta a híresség.

Majd hozzátette: az utasok mindegyike azt kérdezgette, hogy miért is kellett visszafordulni, miért nem vitték Tokióba a járatot eltévesztő utast, aki majd onnan valahogyan visszatért volna Los Angelesbe.

A Los Angeles-i rendőrség szóvivője az egyik helyi televízió riporterének azt mondta: vizsgálják az esetet.

A félreértés annál is inkább rejtélyes, mert az utasnak – akiről nem tudni azt sem, hogy férfi vagy nő – a United Airlines amerikai légitársaság járatára szólt a jegye.

(MTI)

Fotó: illusztráció

Előző sztori

Gyalogost gázoltak halálra Üllésen – fotók!

Következő sztori

Tízévesnél öregebb taxik nem gurulhatnak az utakon