Írjon nekünk

Egyetem

A kézilabda szakedző képzés megújul és visszakerül a felsőoktatásba

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Együttműködési megállapodást írt alá az SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Kar és a Magyar Kézilabda Szövetség.

– Az együttműködés célja, hogy a magyar kézilabdasport szervezettsége és eredményessége, az edzők képzettségének, valamint felkészültségének színvonala folyamatosan javuljon, és ehhez a felsőoktatás járuljon hozzá a maga eszközeivel – szögezte le hivatalában, a december 5-i sajtótájékoztatón Dr. Döbör András, az SZTE JGYPK dékánja.

– A felsőoktatási intézmények közül elsőként az SZTE JGYPK-val vettük fel a kapcsolatot, amikor még csak puhatolóztunk a leendő edzőképzés lehetőségeiről. A Magyar Kézilabda Szövetség tavaly novemberi elnökségi ülésén markáns javaslatot fogadott el a képzés megújításának érdekében.

Új stratégiát dolgoztunk ki, új edzőképzési struktúrában gondolkodtunk, amelynek a megvalósítása már folyamatban van

– mondta Dr. Marczinka Zoltán.

A Magyar Kézilabda Szövetség Nemzetközi Edzőképző Központ igazgatója kifejtette: szeretnék visszahelyezni az edzőképzést oda, ahova való. Azokhoz az oktatási intézményekhez, ahol pedagógusképzés folyik, valamint ahol rendelkeznek a megfelelő infrastruktúrával és szakemberállománnyal ahhoz, hogy az edzők naprakész információkat kaphassanak kézilabdából, illetve a társadalomtudományi, pedagógiai és egyéb kiegészítő tudományterületekből.

Dr. Győri Ferenc, az SZTE JGYPK Testnevelési és Sporttudományi Intézet vezetője bizakodását fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a képzésnek köszönhetően visszatérhet az a szakmai színvonal, amely korábban is jellemezte a hazai labdajátékokat. Felhívta a figyelmet arra, hogy

kitűnő szakemberek lesznek az oktatók, részben a JGYPK oktatói, részben az MKSZ edzőképző központjának oktatói,

mint például Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetem rektora, olimpiai ezüstérmes kézilabdaedző, vagy Dr. Marczinka Zoltán, több nemzetközileg is elismert szakkönyv és tanulmány szerzője.

Kiváló lehetőségként említette a képzést, hiszen a hallgatók a testnevelő tanári diploma mellé edzői szakmát is szerezhetnek. Tájékoztatott, hogy az intézeti munkát támogató egyetemi sportegyesület az idei évben már el is indult a kézilabda-bajnokságban – ezzel is gyakorlati lehetőséget teremtve a képzésben résztvevő tanulóknak.

A kézilabda szakedző képzés 15 hallgatóval indult el az őszi szemeszterben. Az alapképzés elvégzése után középfokú képesítést szerezhetnek a hallgatók, majd a szakedzőit. A tanfolyamot minden évben szeretnék indítani.

Kommentek

Tovább olvasom

Egyetem

Amerikai diplomata tart előadást Szegeden

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A kultúrának az amerikai diplomáciában betöltött szerepéről tart előadást.

Tovább olvasom

Egyetem

Aranyszínű iPhone-t és MacBook Pro-t vásárolt az egyetem

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

És CSAK aranyszínű lehet Steve Jobs kedvenc telefonja, de az Apple laptop is majdnem 400 ezret ér. Csak ezek voltak jók – közölték.

Tovább olvasom

Egyetem

Így fortyog az izzó bazaltláva a Pokol Kapujában

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Dr Szilassi Péter docens második etiópiai útjáról mesélt a Szegedi Tudományegyetemen Gyertyák a vulkánnál… – Etiópia emlékexpedíció 2018. című előadásán. Az emléktúra célja a helyiek által „Pokol Kapuja” – ként emlegetett Erta Ale vulkán volt. A tavasz első napján kinn hótakaró és mínuszok, bent az egyetem Krajkó Gyula termében a legforróbb kontinens „Rejtélyes Abesszíniájának” képei. […]

Tovább olvasom

Aktuál