Vízilabda: nem tudták megállítani a Dunaújvárost a szegedi csajok

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hamar eldöntötte a meccs sorsát a Dunaújváros Szegeden: másodjára kapott ki idén Molnár Péter csapata.

A soraiban több válogatott játékost tudó, a találkozó előtt hibátlan mérleggel álló Dunaújvárossal játszott a korábbról pótolt mérkőzésen a Szegedi Tudományegyetem Taylor&Nash OB I-es csapata.

A vendégek már az első támadásuk végén betaláltak: Gurisatti Gréta szabaddobásból szerezte meg a vezetést a Dunaújvárosnak, és 2-0 után ugyan Árkosy Lilla szépített, de még az első negyedben ezt négy további újvárosi gól követte, így már nyolc perc után 6-1-es hátrányban voltak a szegediek. Ez tulajdonképpen el is döntötte a meccset, a Szegednek még akadtak fellángolásai, de öt gólnál közelebb nem tudtak férkőzni a Tisza-partiak – mi több, a végig koncentráltan játszó Dunaújváros végül tízzel, 17-7-re győzött, és negyedik meccsét is megnyerte a bajnokságban, a Szeged pedig másodjára kapott ki az idény során.

Kádár Ildikóék szombaton 18.30-tól a szintén veretlen BVSC ellen ugranak vízbe a SZUE-ban.

Női vízilabda OB I, alapszakasz, 4. forduló

Szegedi Tudományegyetem Taylor&Nash – DUE-Maarsk Graphics 7-17 (1-6, 2-3, 2-4, 2-4)
Szeged, SZUE. Vezette: Bereczki Miklós, Füzesi Zsolt.
Szeged: Hosking – Mihály, Lengyel A., Kádár, Rácz D., Bell 2, Lengyel D. 4. Csere: Árkosy 1, Botka, Pengő, Tóth P. Vezetőedző: Molnár Péter.
Dunaújváros: Aarts – Gurisatti 5, Horváth B. 3, Mahieu, Garda 4, Vályi V. 2, Vályi F. Csere: Luka, Sajben 1, Huszti, Ziegler, Szabó N., Hlengiwe 2. Vezetőedző: Mihók Attila.
Emberelőny: 9/0 ill. 8/5.
Ötméteres: 2/2 ill. 2/2.
Kipontozódott: Lengyel A. (31′) ill. Hlengiwe (32′).

Előző sztori

Mindent tagadott a szegedi tárgyaláson megafonos Ahmed

Következő sztori

A szegedi szépség smink nélkül is gyönyörű