Bulvár

Utazzon villamossal és felejtse el görbebotját

Utazzon villamossal és felejtse el görbebotját

2017. november 8., szerda
Utazzon villamossal és felejtse el görbebotját

Feledékenyek, szétszórtak, vagy csak sietősek lennének a szegediek? A villamosokon és trolikon számos ottfelejtett személyes tárgyat találtak már, a ruhadarabokból egyenesen turkálót lehetne nyitni.

Napról napra gyarapodik a Szegedi Közlekedési Társaság (SZKT)

gyűjteménye

, az elhagyott személyes iratok mellett a legkülönfélébb tárgyak is „ottfelejtődnek" az utazás során.

Gyógyhatású járatok Szegeden?

Tehetjük fel a kérdést, amikor a talált tárgyak adatbázisát böngésszük, ugyanis szemüvegeket is rejt az értékmegőrző, emellett még egy görbebot is keresi gazdáját. Elképzelhető, két megálló megtétele után már nem volt rájuk szükség. A kulcs, ruhadarab gyakori „termék”, de egy magányos Barbie-baba is előkerült az ülés alól, továbbá vasemberes, illetve Real Madrid-os tornazsák is végezte már az egyik járművön.

Szomorú tárgyak keresik gazdájukat (Fotó: szkt.hu)

Nincs minden veszve

Amint tömegközlekedő olvasóink nem találják például kulcscsomójukat, érdemes átfutni a talált tárgyak

adatbázisát

. A tulajdonosnak a kiváltáshoz közölnie kell az elvesztés helyét, idejét, az elveszített tárgy főbb ismertetőjegyeit, emellett igazolnia kell magát. Egyes esetekben, mozgásban korlátozott személy esetén a talált tárgyat a tulajdonos által kiállított írásbeli meghatalmazással rendelkező személy is átveheti. Kiskorú esetében annak gondviselője meghatalmazás nélkül veheti át a kiskorú iratait és egyéb elveszített tárgyait, a rokoni kapcsolat fennállásának igazolása mellett hétköznapokon, a Deák Ferenc utca 31. szám alatt az ügyfélszolgálat nyitvatartási idejében. Az eddigi legextrémebb SZKT-járaton felejtett tárggyal kapcsolatban megkerestük a társaság illetékesét, későbbre ígért tájékoztatást. Cikkünket a válasszal kiegészítve frissítjük.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.