/

Török Márkot tíz év után sem lehet kirobbantani a HÖK székéből

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ön szerint rendben van-e, hogy Török Márk maradhat a Szegedi Tudományegyetem hallgatói önkormányzatának elnöke egy évtized után is?

Ez a kérdés szúrt szemet Ikotity Istvánnak is, aki levelében megkérdezte Balog Zoltán emberi erőforrások miniszterét, “Rendben van-e, hogy Török Márk maradhat a Szegedi Tudományegyetem hallgatói önkormányzatának elnöke egy évtized után is?”

A miniszter helyett azonban Rétvári Bence államtitkár válaszolt. Aki kifejtette, a szegedi egyetemtől azt a tájékoztatást kapta, hogy Török Márk elnöki megválasztása a 4 éven túl fennálló tisztsége miatt az intézmény álláspontja szerint is jogszabályba ütközik, ezért a rektor megsemmisítette a Török megválasztásáról szóló választmányi határozatokat – írja a hvg. hu.

„Az EHOK mindkét határozattal szemben jogorvoslattal élt, melynek alapján mindkét ügyben közigazgatási nemperes eljárás van folyamatban. Ennek alapján bírósági hatáskörbe tartozik annak megítélése, hogy Török Márk a jogszabályoknak megfelelően tölti be az EHÖK elnöki tisztségét vagy sem” – írta Rétvári.

Előző sztori

Farkasordító hideg jön

Következő sztori

Iszonyú káosz a szocialistáknál: Levélben borult ki az MSZP egykori pártigazgatója