Merkeli forgatókönyv szerint telepítenék le a migránsokat Szegeden? – Frissítve!

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A PestiSrácok.hu információi szerint a MigSzol azon ügyködik, hogy a jelenleg használaton kívüli önkormányzati lakásokba migránsokat költöztessen Szegeden. A szervezet közleményben reagált.

A migránsok befogadásának és letelepítésének forgatókönyvét a nyugati példákból már jól ismerhetjük. A bevándorlók pénzbeli segélyt kapnak a befogadó országtól, ami két részből, alapellátásra utalt pénzből és zsebpénzből tevődik össze. Ez a német államnak például több milliárd eurójába kerül évente, s ezekhez a költségekhez hozzá kell bizony számolnunk a szociális juttatásokat is, mint például az ingyenes orvosi ellátást, vagy az ingyenes kórházi gondozást – írja a lap.

A portál szerint, ezen felül az önkormányzatok által biztosított ingyenes lakhatás is a bevándorlók rendelkezésére áll, és ez a tendencia nem csak Németországra igaz, hanem minden olyan nyugati államra, amely a befogadás politikájával él.

A PestiSrácok.hu információi szerint a MigSzol most vélelmezhetően azon ügyködik, hogy a jelenleg használaton kívüli önkormányzati lakásokba migránsokat költöztessen Szegeden. Ez a városnak juttatott éves állami támogatások jelentős hányadát felemésztené, de még nagyobb gond, hogy ezeket a lakásokat akár a Szegeden élő, szociálisan rászoruló családok között is ki lehetne osztani, esetleg felhasználni az ingatlanokat a szegedi hajléktalanok integrációjára.

Amint azonban az ingyenes migráns-lakásoknak híre megy, az ország összes migránsa Szegeden akar majd lakni – vélik. S ha ők majd jól érzik magukat, semmi akadálya nem lesz állandó lakcím birtokában családegyesítési kérelmet benyújtani, ami sokszorosára növelheti a bevándorlók számát a városban – zárul az írás.

A MigSzol közleményben reagált

Az ügyben a Migszolt is megkerestük. A szegedi csoport hosszú választ adott, amit lent olvashatnak. A lényeg az, hogy “harmadik országbeli állampolgárok betelepítését semmilyen módon nem tudnák előmozdítani, hiszen erre kizárólag a Belügyminisztériumnak van ma Magyarországon lehetősége.”

A MigSzol működését számos politikai támadás érte és éri annak ellenére, hogy mindvégig hangsúlyozták: távol tartják magukat a belpolitikai csatározásoktól – közölték. Ezért kérték meg a például a Demokratikus Koalíció vagy a Magyar Liberális Párt aktivistáit, hogy pártszínekben maradjanak távol az általuk szervezett pályaudvari menekültsegítő akciótól.

A csoport soha nem támogatott terroristákat – állítják, és soha nem gondolta vagy nyilatkozta azt, hogy a tömeges és ellenőrizetlen bevándorlás Európába, Magyarországra, esetleg Szegedre megoldást jelent a világ kevésbé szerencsés területeire születő embertársaink sorsának rendezésére.

A MigSzol soha nem folytatott semmilyen titkos vagy nyilvános megbeszélést senkivel, így Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzatával vagy polgármesterével sem arról, hogy városba kiket és milyen módon kellene betelepíteni – jelentették ki.

A teljes közleményt itt olvashatja.

Előző sztori

Halálra verték a gázolót, vádat emeltek ellenük

Következő sztori

A Kádár-korszak magyar irodalmáról tartanak konferenciát Szegeden