/

Melegjogi vita a sportbizottságon

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Kvázi minden napirendi pontot hozzászólás és vita nélkül fogadott el szerdai ülésén a Foglalkoztatási, Szociális és Sportbizottság: csupán a város esélyegyenlőségi programjának felülvizsgálata nem ment át “gördülékenyen”.

Egyedül a 100%-os önkormányzati tulajdonú cégek háromnegyedéves beszámolóinál nem volt teljes egyetértés a Foglalkoztatási, Szocális és Sportbizottság tagjainál: ennél a napirendi pontnál Tóth Péter (Jobbik) tartózkodott, a többi pontot azonban egyhangúlag elfogadta a testület. Csupán az Agyagos utcai bölcsőde kapcsán szólalt meg Novkov Veszelinka, a Humán Közszolgáltatási iroda vezetője, aki elmondta, a bölcsit felújítják, így csökkenteniük kell a férőhelyeket, de a későbbi visszaköltözés miatt nem lehet 0 férőhelyre korlátozni ezt a számot, így jártak el a Dobó és a Cső utcai intézmény esetében is.

A helyi esélyegyenlőségi program felülvizsgálata kapcsán Tóth Péter megkérdezte, mi indokolja azt, hogy a szegedi Leszbikusok, Melegek, Biszexuálisok és Transzneműek (LMBTQ) szervezete is szerepeljen a programban, amely alapvetően a mélyszegénységben élőkre, a romákra, a gyermekekre, a nőkre, az idősekre és a fogyatékosokra fókuszálna. Mint azt Solymos László, szocialista alpolgármester elmondta, ötévente kell elkészíteni az esélyegyenlőségi programot, amely Szeged esetében jövőre lesz esedékes, az említett szervezet egy bemutatkozó anyagot küldött. Egyelőre várják a javaslatokat, hogy milyen szervezetek kerüljenek a programba, így a kérdéssel nem foglalkoztak. A felülvizsgálat eredményét végül egyhangúlag megszavazta a grémium.

Előző sztori

A világ összes országához szólna a szegedi zenekar

Következő sztori

Aláírták! + FOTÓK