Hírzóna

Madarakat mentettek meg az éhhaláltól a szegedi ovisok!

Madarakat mentettek meg az éhhaláltól a szegedi ovisok!

2017. november 28., kedd
Madarakat mentettek meg az éhhaláltól a szegedi ovisok!

A környezettudatosságra hívták fel a figyelmet.

Száz ovis kóstolhatott bele a természetvédelem csodás pillanataiba a Tabán Utcai Óvodában hétfőn délelőtt, ugyanis madáretetőket készíthettek az Orpheus Állatvédő Egyesület önkénteseivel. A tél közeledtével a természetben élő, hazánkban telelő madarak számára az ember fontos segítőtárs a túlélésben. Az állatok megvédésével kapcsolatos környezettudatosság fejlesztését már gyermekkorban el kell kezdeni, ezért az Orpheus Önkéntes Közösség tagjai idén ősszel is élménygazdag környezetismereti foglalkozásokat tartanak, ahol

a madáretető készítés, a madáretetés és a madárvilág megismerés fontosságára hívják fel a figyelmet.

A szorgos kis ovis csoportok nem maradtak jutalom nélkül a nap végén, hiszen madáretetőket, könyveket, állatos plakátokat, matricákat kaptak környezettudatos munkájukért cserébe. Az állatvédő egyesülettel idén simogatható kutyus is érkezett a kisgyermekek nagy - nagy örömére.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.