Sport

Labdarúgás: megvan a Makó első győzelme

Labdarúgás: megvan a Makó első győzelme

2017. november 11., szombat
Labdarúgás: megvan a Makó első győzelme

Méhes Tibor együttese a Budapest Honvéd-MFA II-t verte, ezzel először szerzett három pontot a bajnokságban.

Többek között a kameruni légiósával, Kabanguval érkezett a Budapest Honvéd fiókcsapata a Maros-partjára, az utóbbi kilenc meccsén pontot sem szerző Makóhoz. Hasonlóan az elmúlt hetekhez, bátor játékot mutatott a Makó a kezdeti periódusban, de ekkor még nem koronázta gól a hazaiak erőfeszítését: nyílt, kiegyenlített meccset tudott játszani a fővárosiakkal a hagymavárosi alakulat. A gól viszont a szünet után egyből megérkezett: egy szép kényszerítő, és kijátszott akció után a mezőny legjobb futballistája, Sirokmán Zoltán passzolt Berla kapujába, ezzel megszerezte a vezetést csapatának. A hátralévő időben ugyan volt mindkét csapatnak lehetősége arra, hogy gólt szerezzen, de a Makó ezúttal nem remegett meg a vezetése tudatában, és roppant fontos három pontot szerzett - nem mellesleg így öt pontra megközelítette kispesti fakót, amely a 12., már bennmaradó helyen áll. A Makóra a következő héten egy újabb fakó csapat vár, a Paks második együtteséhez látogatnak Gémes Bencéék.

NB III Közép csoport, 14. forduló

Makói FC - Budapest Honvéd-MFA II. 1-0 (0-0)

Makó, vezette: Tamási Patrik (Kulcsár Dániel, Kovács Brankó.)

Makó:

Garamvölgyi - Rakonczai, Tóth I., Sirokmán, Széll (Vajna, 74'), István, Tóth T. Varga R. (Csupity, 82'), Lipták, Bánóczki (Gilinger, 90') Gémes. Vezetőedző: Méhes Tibor.

Honvéd II.:

Berla - Nemes (Rózsahegyi, 73'), Bodrogi, Herjeczki (Lukács D., 62'), Hegedűs M., Kovács N., Király, Kabangu, Nagy G., Fehér I., Bíró. Vezetőedző: Pisont István. Gól: Sirokmán (46').

Sárga lap:

Tóth T. (78'), Lipták (88'), Gémes (90+3') ill. Nemes (68'). Méhes Tibor: "Arra kértem a fiúkat, nyomjuk meg a második félidőt, ez sikerült is. Többet tettünk a győzelemért, a fiúk is érezték, hogy hozható a mai meccs. A kívülálló azt láthatta, elfáradtunk, de nem erről volt szó. Óriási öröm, hogy áttörtük a falat a mai győzelmünkkel."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.