Sport

Labdarúgás: bevált a HFC taktikája a Kozármisleny ellen

Labdarúgás: bevált a HFC taktikája a Kozármisleny ellen

2017. november 5., vasárnap
Labdarúgás: bevált a HFC taktikája a Kozármisleny ellen

Kezdi megtalálni az összhangot Szűcs Róbert és a Hódmezővásárhelyi FC. A Kozármisleny ellen második győzelmét aratta a bajnokságban a vásárhelyi alakulat.

Bár nem sikerült jól a múlt heti, iváncsai kirándulás a Hódmezővásárhelyi FC-nek, előtte hazai pályán sikerült megszereznie első győzelmét a csapatnak, s ezt szerették volna megismételni a Kozármisleny ellen is. Az első húsz percben nem igazán alakult ki komoly lehetőség, de a HFC megfojtotta a vendégek játékát, nagyon sok előre ívelésre kényszerítve ellenfelét. Egy szögletet követően aztán

Bartyik Norbert

kísérletét fejelték ki a kozármislenyi védők, azonban pont

Faggyas Milán

elé került a labda, aki köszönte szépen, bevarrta a hálóba, ezzel megszerezte a vezetést a hazai együttes. A szünet előtt megduplázhatta volna előnyét a HFC,

Kökény Tamás

és

Varga Bence

játszottak össze, utóbbi fél fordulatból, gyönyörűen tűzte rá a labdát a Kozármisleny kapujára,

Ivancsics Alexnek

nagy bravúrt kellett bemutatnia. A fordulás után előbb egy kavarodást követően szerezte meg majdnem a második találatot a hazai együttes, majd az 55. percben Faggyas és Varga összjátékát követően tolta meg hosszan előbbi, így a vendégek kapusa lelopta a labdát a lábáról. A 61. minutumban aztán már semmi sem menthette meg a Kozármislenyt a következő bekapott góltól, Faggyas és

Ablonczy Gerjén

kettő az egyben fejezhettek be egy akciót, Faggyas önzetlenül tálalt a társ elé, aki könnyed mozdulattal emelt át Ivancsics kapus fölött, 2-0. A 70. percben Bartyik Norbert kishíján eldöntötte végleg a három pont sorsát, de kisodródott helyzetből tudta csak a mislenyi kapura irányítani lövését, ezzel együtt Ivancsicsnak bravúrral kellett hárítania. Az i-re a pontot

Prasler Thomas

tette fel, nem is akárhogy. Egy labdaszerzést követően, saját térfeléről, mintegy 60 méterről vette célba a kozármislenyi kaput, Ivancsics nagyon kitáncolt saját tizenhatosáról, s hiába iszkolt vissza, már nem menthette meg a gólba tartó bombát. Bár a szél is megsegítette a vásárhelyi középpályást, mit sem von le ez a szépségdíjas találat értékéből, amivel beállította a 3-0-s végeredményt. Győzelmével a HFC megelőzte a tabellán a Mórahalmot, legközelebb pedig a listavezető Tiszakécskéhez látogat.

Labdarúgó NB III. Közép csoport 13. forduló

Hódmezővásárhelyi FC – Kozármisleny FC 3-0 (1-0)

Hódmezővásárhely, Hódmezővásárhely Városi Stadion. Vezette: Takács Tamás (Flinta Zoltán, Pogonyi Ferenc).

HFC:

Bordás – Kökény, Pataki, Mezei, Huszár, Szilágyi, Faggyas (Tóth J., 90’), Ablonczy (Marton, 89’), Bartyik N., Prasler, Varga B. (Szabó M., 72’).

Vezetőedző:

Szűcs Róbert.

Kozármisleny:

Ivancsics – Udvardi (Petrovics, 80’), Horvát (Márkvárt, 62’), Kocsis, Racskó, Müllerlei (Németh Á., 72’), Tóth M., Hleba, Városi, Kiss D., Lantos.

Vezetőedző:

Kovács Zoltán.

Gól:

Faggyas (20’), Ablonczy (60’), Prasler (83’).

Sárga lap:

Bartyik N. (23’), Faggyas (55’) ill. Kiss D. (30’), Udvardi (34’), Városi (83’). Szűcs Róbert:

"Jó csapattal találkoztunk, de nagyon jól felkészültünk belőlük taktikailag. Nagyon szervezetten futballoztunk, most érzem először azt, hogy komolyan összeálltunk. A szünetben arra kértem a srácokat, hogy nyomjuk meg még jobban és döntsük el gyorsan a találkozót. Végig kitartott a koncentráció, így jó hangulatban utazhatunk Tiszakécskére."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.