Labdarúgás: bevált a HFC taktikája a Kozármisleny ellen

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Kezdi megtalálni az összhangot Szűcs Róbert és a Hódmezővásárhelyi FC. A Kozármisleny ellen második győzelmét aratta a bajnokságban a vásárhelyi alakulat.

Bár nem sikerült jól a múlt heti, iváncsai kirándulás a Hódmezővásárhelyi FC-nek, előtte hazai pályán sikerült megszereznie első győzelmét a csapatnak, s ezt szerették volna megismételni a Kozármisleny ellen is. Az első húsz percben nem igazán alakult ki komoly lehetőség, de a HFC megfojtotta a vendégek játékát, nagyon sok előre ívelésre kényszerítve ellenfelét. Egy szögletet követően aztán Bartyik Norbert kísérletét fejelték ki a kozármislenyi védők, azonban pont Faggyas Milán elé került a labda, aki köszönte szépen, bevarrta a hálóba, ezzel megszerezte a vezetést a hazai együttes. A szünet előtt megduplázhatta volna előnyét a HFC, Kökény Tamás és Varga Bence játszottak össze, utóbbi fél fordulatból, gyönyörűen tűzte rá a labdát a Kozármisleny kapujára, Ivancsics Alexnek nagy bravúrt kellett bemutatnia.

A fordulás után előbb egy kavarodást követően szerezte meg majdnem a második találatot a hazai együttes, majd az 55. percben Faggyas és Varga összjátékát követően tolta meg hosszan előbbi, így a vendégek kapusa lelopta a labdát a lábáról. A 61. minutumban aztán már semmi sem menthette meg a Kozármislenyt a következő bekapott góltól, Faggyas és Ablonczy Gerjén kettő az egyben fejezhettek be egy akciót, Faggyas önzetlenül tálalt a társ elé, aki könnyed mozdulattal emelt át Ivancsics kapus fölött, 2-0. A 70. percben Bartyik Norbert kishíján eldöntötte végleg a három pont sorsát, de kisodródott helyzetből tudta csak a mislenyi kapura irányítani lövését, ezzel együtt Ivancsicsnak bravúrral kellett hárítania. Az i-re a pontot Prasler Thomas tette fel, nem is akárhogy. Egy labdaszerzést követően, saját térfeléről, mintegy 60 méterről vette célba a kozármislenyi kaput, Ivancsics nagyon kitáncolt saját tizenhatosáról, s hiába iszkolt vissza, már nem menthette meg a gólba tartó bombát. Bár a szél is megsegítette a vásárhelyi középpályást, mit sem von le ez a szépségdíjas találat értékéből, amivel beállította a 3-0-s végeredményt. Győzelmével a HFC megelőzte a tabellán a Mórahalmot, legközelebb pedig a listavezető Tiszakécskéhez látogat.

Labdarúgó NB III. Közép csoport 13. forduló

Hódmezővásárhelyi FC – Kozármisleny FC 3-0 (1-0)
Hódmezővásárhely, Hódmezővásárhely Városi Stadion. Vezette: Takács Tamás (Flinta Zoltán, Pogonyi Ferenc).
HFC: Bordás – Kökény, Pataki, Mezei, Huszár, Szilágyi, Faggyas (Tóth J., 90’), Ablonczy (Marton, 89’), Bartyik N., Prasler, Varga B. (Szabó M., 72’). Vezetőedző: Szűcs Róbert.
Kozármisleny: Ivancsics – Udvardi (Petrovics, 80’), Horvát (Márkvárt, 62’), Kocsis, Racskó, Müllerlei (Németh Á., 72’), Tóth M., Hleba, Városi, Kiss D., Lantos. Vezetőedző: Kovács Zoltán.
Gól: Faggyas (20’), Ablonczy (60’), Prasler (83’).
Sárga lap: Bartyik N. (23’), Faggyas (55’) ill. Kiss D. (30’), Udvardi (34’), Városi (83’).

Szűcs Róbert: “Jó csapattal találkoztunk, de nagyon jól felkészültünk belőlük taktikailag. Nagyon szervezetten futballoztunk, most érzem először azt, hogy komolyan összeálltunk. A szünetben arra kértem a srácokat, hogy nyomjuk meg még jobban és döntsük el gyorsan a találkozót. Végig kitartott a koncentráció, így jó hangulatban utazhatunk Tiszakécskére.”

Default thumbnail
Előző sztori

Labdarúgás: vereséggel távozott Dabasról a Mórahalom

Következő sztori

Kézilabda: minden hibát büntetett a Löwen + FOTÓK

Legutóbbi hasonló cikkek