Sport

Labdarúgás: a bajnokaspiránsnál hagyta a pontokat a Vásárhely

Labdarúgás: a bajnokaspiránsnál hagyta a pontokat a Vásárhely

2017. november 11., szombat
Labdarúgás: a bajnokaspiránsnál hagyta a pontokat a Vásárhely

Nem borította a papírformát a Tiszakécskén a Hódmezővásárhelyi FC. A listavezető hazaiak 3-1-es győzelmet arattak.

Nem sikerült meglepetést okoznia az NB III Közép csoportjában a Hódmezővásárhelyi FC-nek. Szűcs Róbert tanítványai az első 25-30 percben jól tartották az ellenfelet. A mezőnyfölényben ugyan a Tiszakécske volt, azonban nem tudták gólra váltani ezt, jól védekezett a Vásárhely. Ráadásul eközben lehetőségecskéket is sikerült összehozniuk a kék-sárgáknak. Ablonczy Gerjén egy alkalommal a kapu előtt keresztbe lőtte el a labdát, amire időben senki nem tudott megérkezni. A 36. percben aztán változott a helyzet. Markó Ádám indult el mélységből, a társak pedig ügyesen varázsolták elé a játékszert. Markó lövése nem volt tökéletes, azonban megpattant és ez kellett ahhoz, hogy kifogjon Bordás Dánielen. Eggyel ment a Tiszakécske és a szünetig már nem is változott a helyzet. A fordulás után hamar növelte előnyét a hazai csapat. Egy szögletet követően Puskás Zoltán is beköszönt. Lövése szintén megpattant, a labda pedig olyannyira irányt változtatott, hogy Bordás balra, a játékszer pedig jobbra ment és hálót zörgetett. A folytatásban nem csak a gólok, hanem a létszám tekintetében is hátrányba került a HFC. Varga Bence megkapta második sárgáját, így idő előtt mehetett az öltözőbe. A maradék kilenc mezőnyjátékos azonban egészen hatékonyan működött együtt, ezt követően inkább a kontrákból igyekezett veszélyt okozni a Vásárhely. Végül pont egy ilyen szituáció okozta a csapat vesztét. Labdát szerzett a Kécske, a játékszert pedig sikerült is beadniuk, Kalmár Ferenc is feliratkozott a gólszerzők közé. A hajrában azonban sikerült a szépítő gólt megrúgnia a Vásárhelynek. Huszár Gergő került komoly ziccerbe a tizenhatoson belül, csak szabálytalanul, hátulról buktatva tudták megállítani. Lapot nem érdemelt a szabálytalan belépő, a büntető azonban nem maradt el. Faggyas Milán állt a labda mögé, aki magabiztosan értékesítette a tizenegyest. 3-1 lett a csörte vége. A Hódmezővásárhely a következő fordulóban a Rákosmente csapatával mérkőzhet.

NB III Közép csoport, 14. forduló

Duna Aszfalt TVSE - Hódmezővásárhelyi FC 3-1 (1-0)

TVSE:

Helesfay, Oláh, Csáki, Puskás, Polyák, Kirchner, Horváth, Szabó, Kardos, Markó, Kocsis Cserék: Ladányi, Benkó, Zámbori, Juhász, Kalmár, Bartucz, Székely Vezetőedző: Szabó István László

HFC:

Bordás, Tóth, Huszár, Faggyas, Ablonczy, Mezei, Pataki, Kökény, Bartyik N., Prasler, Varga Cserék: Szatmári, Komáromi, Marton, Szabó D., Bódai, Szabó M. Vezetőedző: Szűcs Róbert Szűcs Róbert:

„Egy ilyen meccs után is igyekszem a pozitívumot keresni. A tartásunk végig meg volt. Mások a két csapat céljai. Ők a bajnoki címért küzdenek, mi jelen pillanatban még a bennmaradásért. Egyelőre a mostani eredmény a realitás, de rosszat nem tudok mondani a csapatról. Minden megtettünk, harcoltunk, küzdöttünk. Jobb csapattól kaptunk ki, ezt el kell fogadni.”

Forrás: hfc1912.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.