Közélet

Iszonyú káosz a szocialistáknál: Levélben borult ki az MSZP egykori pártigazgatója

Iszonyú káosz a szocialistáknál: Levélben borult ki az MSZP egykori pártigazgatója

2017. november 6., hétfő
Iszonyú káosz a szocialistáknál: Levélben borult ki az MSZP egykori pártigazgatója

Velez Árpád Molnár Gyulát küldte el a francba, szerinte Botka László „beszarásáról” is ő tehet. Be is jelentette, nem indul a 2018-as választásokon.

Csudálatos levél került ki a sajtóhoz, amiben az MSZP egykori pártigazgatója a jelenlegi pártelnökkel veszekszik, és teszi felelőssé azért, amiért a baloldali párt gyakorlatilag megszűnt létezni.

„A pártelnöki ígéreteidhez képest nem mentünk előrébb, sőt az MSZP társadalmi megítélésében, a kutatások számaiban, valamint a párttagok és aktivistáink hangulatában is nagy zuhanás következett be. Építeni azóta sem építettél semmit, valódi politikai alternatívát nem nyújtottál, és ugyanazt a rombolást folytattad, amelyet már a pártelnöki kampányban elkezdtél. Félreértés ne essék, nem voltál ebben egyedül, de ez nem kisebbíti a felelősséged”

szemlézte

a Válasz.hu Velez Árpád Molnár Gyulának írt sorait. Ezzel viszont még közel sincs vége a levélnek!Velez szerint ugyanis Molnár egy kiszolgáltatott politikai közösséget hozott létre.

„Nem tudok eltekinteni attól a ténytől, hogy te a magyar baloldal vezető pártjából, történelmi szemszögből nézve pillanatok alatt, egy a mások után kullogó, kedvetlen, motiválatlan, kiszolgáltatott politikai közösséget csináltál. Ezt a politikai menetrend és stratégia hiánya okozta, vagy a szándékosság. Több hónapja érzem rajtad és látom a döntéseidből, hogy csak meg akarod úszni, túl akarod élni ezt a helyzetet”

– írta.

Botkát is Molnár szaratta be?

A politikus kitért Botka László lemondására is, aki ugyebár

Szanyi Tibor szerint egyszerűen „összeszarta magát”.

Velez úgy gondolja, Molnár itt sem vállalta a felelősséget, sőt egyáltalán nem kezelte az ezzel járó válságot.

„Az ezután lejátszódó tragikus események, a magyarázkodással, csúsztatásokkal, hazudozással teli TV-szereplésekkel gyakorlatilag elkészült az az út, amely a párt végromlásához vezet. Nem ajánlottad fel a lemondásod. Katasztrofális, hogy a legyengített MSZP ilyen állapotban kényszerül szövetséget kötni, aminek eredményeképpen a vezetéseddel átjátszod a párt több nyerhető körzetét a DK-nak. Ez a te bűnöd. Miközben építettétek a DK-t, a saját pártunk romokban”

– húzta alá. Hozzátette még: már Molnár megválasztása óta ért benne a gondolat, hogy meghozza ezt a döntést, mivel a baloldalhoz hű akart maradni, a történtekkel pedig nem tud közösséget vállalni. Velez tehát - bármily szomorú is legyen ez, de nem indul a 2018-as választásokon az MSZP színeiben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.