Iszonyú káosz a szocialistáknál: Levélben borult ki az MSZP egykori pártigazgatója

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Velez Árpád Molnár Gyulát küldte el a francba, szerinte Botka László „beszarásáról” is ő tehet. Be is jelentette, nem indul a 2018-as választásokon.

Csudálatos levél került ki a sajtóhoz, amiben az MSZP egykori pártigazgatója a jelenlegi pártelnökkel veszekszik, és teszi felelőssé azért, amiért a baloldali párt gyakorlatilag megszűnt létezni. 

 „A pártelnöki ígéreteidhez képest nem mentünk előrébb, sőt az MSZP társadalmi megítélésében, a kutatások számaiban, valamint a párttagok és aktivistáink hangulatában is nagy zuhanás következett be. Építeni azóta sem építettél semmit, valódi politikai alternatívát nem nyújtottál, és ugyanazt a rombolást folytattad, amelyet már a pártelnöki kampányban elkezdtél. Félreértés ne essék, nem voltál ebben egyedül, de ez nem kisebbíti a felelősséged”

szemlézte a Válasz.hu Velez Árpád Molnár Gyulának írt sorait.

Ezzel viszont még közel sincs vége a levélnek! Velez szerint ugyanis Molnár egy kiszolgáltatott politikai közösséget hozott létre.

„Nem tudok eltekinteni attól a ténytől, hogy te a magyar baloldal vezető pártjából, történelmi szemszögből nézve pillanatok alatt, egy a mások után kullogó, kedvetlen, motiválatlan, kiszolgáltatott politikai közösséget csináltál. Ezt a politikai menetrend és stratégia hiánya okozta, vagy a szándékosság. Több hónapja érzem rajtad és látom a döntéseidből, hogy csak meg akarod úszni, túl akarod élni ezt a helyzetet”

– írta.

Botkát is Molnár szaratta be?

A politikus kitért Botka László lemondására is, aki ugyebár Szanyi Tibor szerint egyszerűen „összeszarta magát”.

Velez úgy gondolja, Molnár itt sem vállalta a felelősséget, sőt egyáltalán nem kezelte az ezzel járó válságot.

„Az ezután lejátszódó tragikus események, a magyarázkodással, csúsztatásokkal, hazudozással teli TV-szereplésekkel gyakorlatilag elkészült az az út, amely a párt végromlásához vezet. Nem ajánlottad fel a lemondásod. Katasztrofális, hogy a legyengített MSZP ilyen állapotban kényszerül szövetséget kötni, aminek eredményeképpen a vezetéseddel átjátszod a párt több nyerhető körzetét a DK-nak. Ez a te bűnöd. Miközben építettétek a DK-t, a saját pártunk romokban”

– húzta alá.

Hozzátette még: már Molnár megválasztása óta ért benne a gondolat, hogy meghozza ezt a döntést, mivel a baloldalhoz hű akart maradni, a történtekkel pedig nem tud közösséget vállalni.

Velez tehát – bármily szomorú is legyen ez, de nem indul a 2018-as választásokon az MSZP színeiben.

Előző sztori

Török Márkot tíz év után sem lehet kirobbantani a HÖK székéből

Következő sztori

Játékkal tanulták megóvni a környezetüket