Indul a Fiatal Vállalkozók Hete Szegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Győr, Gyöngyös, Kecskemét, Miskolc, Pécs, Szeged, Székesfehérvár, Nyíregyháza, Zalaegerszeg és Budapest – érdekfeszítő előadások 18-40 év közötti fiataloknak és vállalkozóknak egy teljes héten át. Országszerte ingyenes előadásokkal inspirálják a fiatalokat november 13-17 között. A szegedi rendezvényeknek a Csongrád Megyei Kormányhivatal ad otthont, november 14-én és 15-én délután.

A Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége (FIVOSZ) 2017. november 13-17. között a világ több mint 170 országához hasonlóan, Magyarországon is megrendezi a Fiatal Vállalkozók Hetét. Az idei éppen jubileumi rendezvény, hiszen ez a tizedik alkalom. Szakmai előadások Budapesten és a vidéki nagyvárosokban – Szegeden a pozitív példáké a gazdasági környezeté a főszerep.

A szegedi, november 14-15-i esemény két napja két mottó és tematika jegyében zajlik. November 14-én, kedden délután, pozitív példák mutatkoznak be a kezdő vállalkozóknak. Megtudhatják például azt, hogyan vonhatnak be tőkét az ötletünk megvalósításába, miként lehet az online lehetőségeket kihasználva hirdetni vagy akár irányítani milyen képességekre van szükség a profi pályafutáshoz, milyen buktatókkal kell szembenézni a sikeres vállalkozói léthez.

November 15-én, szerdán tuti tippekről és a Csongrád megyét jellemző gazdasági környezetről kapnak hiteles információkat a fiatalok. Itt az álláskeresők vállalkozóvá válását segítő állami forrásokról, a megyei települések fejlesztési elképzeléseiről, a modern városok programban megvalósuló beruházásokról lehet bővebb információkhoz jutni – ezekről a témákról dr. Juhász Tünde, megyei kormánymegbízott, Kakas Béla a megyei közgyűlés elnöke és B. Nagy László, a megye fejlesztési biztosa beszél majd az érdeklődőknek. Ugyanezen a napon szó lesz arról is, milyen pályázati lehetőségek vannak jelenleg, és egy egyedülálló vállalkozás is bemutatkozik, amely a kutatásfejlesztés terén számít példaértékűnek.

Ezen az eseményen több, már sikeres fiatal vállalkozó mutatja be termékét, közülük néhányat meg is lehet kóstolni, ki is lehet próbálni – valamennyien Csongrád megyeiek.

A szervezők úgy látják, azoknak a fiataloknak, akik vállalkozás alapításán vagy a már meglévő cégük fejlesztésén gondolkodnak, érdemes ellátogatni a FIVOSZ napok rendezvényeire: új ötletekre, lehetőségekre lehet szert tenni és aktuális információkhoz jutni a két napos program során. A részletes program itt olvasható:
https://www.facebook.com/events/187242515179190/
www.fiatalvallalkozokhete.hu

A rendezvény látogatása díjmentes.

FIVOSZ Napok Szeged
November 14.
Helyszín: Csongrád Megyei Kormányhivatal
Szeged, Rákóczi tér 1.
Földszint, nagyterem

A nap mottója: Pozitív példák – Hogyan kezdjünk neki egy vállalkozásnak?

Program
16.00-16.30
Dallos Zoltán: Hogyan működtessünk „önjáró” vállalkozást?
Zoltán 13 évet dolgozott vezető beosztásban multi cégeknél, pár éve saját online vállalkozásába kezdett. Előadásában bemutatja, hogyan használhatjuk ki a technika lehetőségeit úgy, hogy nem vagyunk helyhez kötve, és hogyan irányítja annak segítségével az egyik vállalkozását.

16.35-17.20
Tradicionális vállalkozás felépítése: Erdősi Róbert, a Pizza futár pizzéria tulajdonosa
Egy vállalkozás nehézségei, buktatói.
Róberttől megtudhatjuk, hogyan alkalmazkodjunk a piaci viszonyokhoz, és hogy építsünk fel egy 100 fős vállalkozást.

17.25-17.45
Magyar kereskedőház Zrt:
Miként reklámozhatod termékedet, ötletedet a külpiacon, a modern technológia segítségével?

17.50-18.20
Fiatalon az élsportban: Böde Dániel a Fradi csatára
Hogyan lehet fiatalon az élsportba jutni, milyen képességekre van szükség ehhez?

18.25-19.00
Tamasits Dóra: A márkaszeretet, mint a márkázásban rejlő lehetőség
Napjaink márkaépítési stratégiájában az egyik kulcstényező a márkához való érzelmi kötődés kialakítása a vásárlókban, Dóra előadásában arra keresi a választ, hogyan lehet elérni azt, hogy a vásárlók megszeressék a márkát?

November 15.
Helyszín: Csongrád Megyei Kormányhivatal
Szeged, Rákóczi tér 1.
Földszint, nagyterem

Nap mottója: Tuti tippek Csongrád megyében, avagy milyen lehetőségeink vannak helyben?

Program:
17.00-17.15
Bemutatkozik a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége
Idén rendezik meg tízedik alkalommal a Fiatal Vállalkozók Hetét.
Kik vagyunk mi, milyen segítséget nyújtunk a fiatal vállalkozóknak?

17.20-17.35
Dr. Juhász Tünde, megyei kormánymegbízott
Milyen állami forrás segíti az álláskeresők vállalkozóvá válását?
Példák Csongrád megyéből

17.40-18.00
Kakas Béla, a megyei közgyűlés elnöke
Milyen fejlesztések valósulnak meg Csongrád megyében a Területi Operatív Programban? Miért maradjanak a fiatalok településükön? Miért jó itthon dolgozni, vállalkozni?

18.05-18.20
B. Nagy László országgyűlési képviselő, a megye fejlesztési biztosa
Csongrád megye uniós fejlesztési pályázatai és a modern városok program szegedi és hódmezővásárhelyi projektjei

18.25-19.00
Madarász András, pályázati szakértő
Pályázni szeretnél? Hogy kell kihasználni a lehetőségeket, milyen pályázatok segítik jelenleg a vállalkozásokat?

19.05-19.30
Dr. Letoha Tamás, Az év példaképe – 2014., a Pharmacoidea Kft. tulajdonosa
Világújdonság Szegeden: Letoha Tamás, és csapata az alzheimer kór elleni gyógyszert kutatja, és jelenleg konzorciumi partnerként az Európai unió legnagyobb,
2,2 milliárd eurós projektjén dolgoznak.

A rendezvény ideje alatt, meg lehet ismerkedni a Csongrád megyei települések kistermelőivel, gazdáival, akik a saját terméküket is bemutathatják.

Előző sztori

Helyi hőseink: Pákozdy hűséges maradt a szabadsághoz

Következő sztori

Csak percekre látogathattak Klárafalvára az afgánok